לכו תחגגו: הימים הגדולים של מאי

כמעט בכל חודש ניתן למצוא כמה ימים מיוחדים שיעניינו את חובבי הטיפה המרה וגם את הפודי'ז. הנה מה שמחכה לכם בחודש מאי…

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
6
גלריה

כמעט לכל מזון ומשקה פופולאריים יש יום מיוחד משלו, וכמעט בכל חודש ניתן למצוא כמה ימים מיוחדים שיעניינו את חובבי הטיפה המרה וגם את הפודי'ז. הנה מה שמחכה לכם בחודש מאי…

אז אם אתם לא חוגגים את חג הפועלים באחד במאי, בואו נחגוג ביחד את חג האביב. ואם אתם משתתפים במצעדי האחד במאי, על אחת כמה וכמה שתצטרכו להרגיע ולקרר עצמכם בכמה וכמה דרינקים טובים.

בארבעה במאי חוגגים בעולם את יום הסוביניון בלאן, וזאת הזדמנות מיוחדת להצדיע לזן האציל והנפלא הזה, שכל-כך מתאים למזג-האוויר החם שלנו. הזן הזה הגיע במקור מבורדו ומעמק הלואר הצרפתי, שם מפיקים ממנו יינות בעלי אופי לימוני ומינרלי, יינות פריכים, עוקצניים, בעלי חמיצות בולטת ומרעננים.


בקארדי
בקארדי
מילק-אנד-האני
מילק-אנד-האני

משקאות היו קיימים, בצורה זו או אחרת, כמעט מאז תחילת האנושות. ללא מים לא היינו נמצאים כאן כנראה. עם זאת, כבר לפני אלפי שנים חיפש המין האנושי אחר סוגים חדשים ומעניינים של משקאות, אלכוהוליים או לא אלכוהוליים, עם קפאין, מבוססי שעורה, תירס, אורז ואחרים. המים בתקופות הקדומות לא היו ראויים לשתייה בדרך כלל, ובירות ויינות בעלי אחוזי אלכוהול נמוכים מאוד נצרכו על-ידי כלל האוכלוסייה, ללא הבדלי גזע, מין וגיל.

אז תכננו היטב את היום הזה. התחילו בקוקטייל שמפניה בארוחת הבוקר, לוו את ארוחת עשר שלכם בלאגר קלילה, את ארוחת הצהריים ביין מהנה, בארוחת חמש מהלו את התה שלכם עם קצת ברנדי או רום, בארוחת הערב תוכלו לצרף גם קוקטיילים חביבים, ואחרי זה צאו לשתות משהו באיזה בר מזמין.

קוקטייל-מרטיני
קוקטייל-מרטיני

חגיגות יום השרדונה הבינלאומי מאגדות חובבי יין רבים ברחבי העולם בטעימות מודרכות ואף בציוצים רבים בטוויטר הדנים במעלות זן הענבים האהוב עליהם. במשך 24 שעות, כל היום, ללא קשר למקום בו הם נמצאים, מתקיימים מפגשים וציוצים שעפים לכל עבר ביום הזה. בקיצור, לא נותר לכם אלא לפתוח בקבוק שרדונה שחביב עליכם ב-21 במאי ולצייץ את עצמכם עד זוב דם עם חברים לאהבת השרדונה ביום הזה.

השרדונה נחשב לזן אציל וגם למלך של היינות הלבנים. הוא זן יציב, עשיר ומורכב, עינב רב-תכליתי הגדל במקומות שונים ורבים בעולם, אך מקורו בבורגון שבצרפת, בה הוא מגיע לגדולתו. זן השרדונה מתאפיין ביכולתו להסתגל לסביבות שונות, ולשקף את סביבת גידולו (הטרואר) ואת פעולות היינן ביינות המיוצרים ממנו. כשהוא עשוי היטב מציע השרדונה יין נועז, בשל ועשיר, ניחוחות פירות אינטנסיביים - כגון תפוח, תאנה, מלון, אגס, אפרסק, אננס, לימון ואשכוליות - מעורבים בתבלינים, דבש, חמאה, סוכריות חמאה ואגוזי לוז. ייננים מוסיפים לו עוד מורכבות בטכניקות עשייה שונות כמו, תסיסה בחביות, יישון על משקעיו הטבעיים ותסיסה מלולאקטית.

אוכל
אוכל
תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף