גל'ס קיטצ'ן: כנפיים בקוניאק

גל סידס מאוד אוהב לבשל עם אלכוהול. כלומר, כל הזמן הוא מבשל עם אלכוהול, אבל רק לפעמים הוא זוכר להוסיף אותו גם לאוכל. והפעם: כנפיים בקוניאק…

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

גל סידס מאוד אוהב לבשל עם אלכוהול. כלומר, כל הזמן הוא מבשל עם אלכוהול, אבל רק לפעמים הוא זוכר להוסיף אותו גם לאוכל. והפעם: כנפיים בקוניאק…

הפעם נחרוג מהנורמה. הנורמה האישית שלי בדרך-כלל לא כוללת כנפיים. למעשה, כנפי עוף היו פריט שתמיד הייתי משתדל להימנע ממנו. מן בומרנג בשר רכרוכי, שמצליח איכשהו גם להיות שרוף וגם להיות נא מבפנים, עם השפיץ הצדדי המוזר הזה עדיין מחובר, ואיזה נוצה בתור בונוס. כשהגדולים היו מתבדחים ביניהם: "בואו נעשה קצת כנפיים לילדים", אני הייתי נעלב.

הסטריט צ'יקן הן כמו מכונות פופקורן ענקיות על גלגלים באמצע הרחוב, רק מלאות עד הקצה בעוף מטוגן. בכל מקום תראו אנשים אוכלים ביד אחת ומחזיקים חמגשית עמוסת כנפיים בשנייה, וריח של טיגון בכל פינה. בין טאקו להמבורגר אין אפשרות להתחמק מהעופות החמים והפציחים ושם מסעי בדרכי העוף החל.

בשנת 1996 שיחרר הראפר מאסטר פי את אלבומו החמישי "Ice cream man" ובתוכו הלהיט "Mr ice cream man". האלבום זיכה את מאסטר פי בפלטינה כפולה והכתיר אותו בתור המלך החדש של הדרום. פי הוא סנדק הדירטי סאות', סגנון שילך וימשיך לגדול בשני העשורים הבאים ועדיין מתחזק משנה לשנה ומייצג בעיקר את אזור ג'ורג'יה וטקסס.

למה חשוב לדעת את זה? כי בג'ורג'יה, יותר נכון באטלנטה, מאוד אוהבים כנפיים. מאוד. למעשה, זה המאכל הרשמי של העיר. וראפרים אוהבים לשיר על מה שהם אוכלים. תאמינו לאקשן ברונסון, ריקוון, או אפילו ביגי. אז לא מפתיע שמכיוון הדרום מתחילים לצוץ להם שירי הלל לכנף. גם קוניאק הם אוהבים הראפרים האלה, וגם עליו הם שרים, וככה נולד לו מחדש השילוב של קוניאק וכנפיים. לפחות בעולם שלי.

אל תהיו אנשי מערות - אל תבשלו כנף שלמה. כנפיים אמורות להיות מחולקות ל-Drums ו-Flats ואתם תחליטו מה מהם יותר אהוב עליכם.

קילו כנפיים נקיות ומחולקות (עם העור, מן הסתם) תערובת תבלינים: מלח, פלפל, קייג'ון, צ'ילי גרוס, כמון, פפריקה מעושנת, אבקת שום (2 כפיות מכל דבר)

שליש כוס קוניאק טוב. קורבזייה, למשל (לא לרמות!) כוס מיץ תפוזים גרידה מתפוז אחד כף חמאה 3 שיני שום מלח פלפל מעט רוטב צ'ילי / ריבת תפוז

כף גדושה של גבינה כחולה (דנבלו, רוקפור או סטילטון למשל) 300 גרם גבינת שמנת סמיכה (לא סימפוניה וכאלה, שמנת-שמנת מהמעדנייה) סלרי אמריקאי מלח פלפל

קבלו בונוס

המטרה של הרוטב במקר הזה היא לחתוך טיפה את המתיקות והחריפות של הכנפיים עם טעם יותר בהיר וחמצמץ, וזה בהחלט עושה את העבודה. אבל הרוטב הוא ממכר ברמה שאני ממש לא אכעס אם הוא יופיע לי פתאום בכריך חביתה, או אפילו לצד סרדינים.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף