ספר חדש על אוכל בחברה, בתרבות ובמשפט שיצא לאור בימים אלה, עוסק בנושאים הדנים בהיבטים המשפטיים של האוכל שאנחנו אוכלים. החיים שלכם בלאפה...
מדובר בעיסוק מורכב בשל ריבוי הממדים, המשמעויות והתפקידים של המזון בחיינו, ובשל ריבוי המשתנים הכרוכים בייצורו, בשיווקו ובהכנתו טרם הגעתו לצלחתנו. האוכל חיוני להישרדות אך הוא גם נשא של תרבות, זהות וזיכרון, וגם מכונן של קהילה, משפחה, מעמד, לאום, עדה ומגדר. משמעות דואלית זו של האוכל - פונקציונלי ומטריאלי מחד גיסא, ופעולה סימבולית לשם הנאה וכינון משמעות מאידך גיסא - מאתגרת כל הסדרה משפטית של מזון".

קלודיה רודן (81) נולדה במצרים בשנת 1936 למשפחה יהודית, ושימשה שנים ארוכות ככתבת אוכל ומנחת תכנית בישול ברשת ה-BBC. במהלך השנים הרבות של עיסוקה ומחקריה בעולם האוכל כתבה קלודיה רודן ספרים רבים על מטבחי הים-התיכון, כמו גם על האוכל היהודי על תפוצותיו. ספרה החשוב על אוכל יהודי "ספר הבישול היהודי - מזרח ומערב" תורגם אף לעברית. בספריה שמה רודן דגש רב על ההיסטוריה של האוכל, על האופן בו נוצרו מאכלים ועל השינויים שהתרחשו בהם מדור לדור.
את הפרק בספר העוסק ביין כתב עורך-הדין עידן בר אולפן, שפועל בתחום חקיקת היין, ואף חיבר את הספר "הגנה אזורית" – על אזורי יין, אזוריות בעולם והמלצות מעשיות לקראת חקיקה אזורית בישראל. בפרק זה דן עורך-הדין בר אולפן בצורך בצעדי חקיקה בנושא אזורי יין ועד כמה חשוב הדבר עבור צרכני היין מבחינת קביעת איכות היין.