חמוש בגולדסטאר יוצא חבר המועצה זיו לנצ'נר למסע בדרכים כדי לפצח את סוד הטעם הישראלי. והפעם: פתיתים…
אלא שהפתיתים, שהתאזרחו בדרך מסתורית גם במטבחים אנינים בחו"ל, ואף זכו לכינוי האמריקאי המגוחך "איזראלי קוסקוס", הם המצאה פצצה. פתיתים הם תוספת לכל מנה עיקרית שסוחבת עליה כל רוטב ומשרתת אותם במידה שווה של נאמנות מוחלטת. לסועדים עד גיל 10, פתיתים משמשים מנת-על, סופר-פוד ממש, העומד בבדידות מזהרת בפני עצמו, או, לכל היותר, טבוע בשפכי קטשופ.
היצורים הפשוטים-להביך האלה הם מאכל נזלל, כזה שטורפים בחדווה גם אם לא מבינים ממה בדיוק נהנים. נחיתותם הבסיסית היא שעושה אותם פלא, מסוג ההצלחות הגורפות של טמבל-הכיתה, שנשאר טמבל אבל לוקח בבגרותו את הקופה.