גל סידס מאוד אוהב לבשל עם אלכוהול. כלומר, כל הזמן הוא מבשל עם אלכוהול, אבל רק לפעמים הוא זוכר להוסיף אותו גם לאוכל. והפעם: שפונדרה ב'גינס'...
רגע לפני שאספר לכם לך מערכת היחסים שפיתחתי עם שפונדרה, רק שיהיה פה ברור שהסיפור הזה התחיל כבר אז, אי-שם באמצע 2014, בדירת רווקים מאובקת במעלה רחוב מקווה ישראל, באותם ימים לפני שראמניות שפים, והמבורגריות בוטיק עיטרו את הרחוב, והמקום הכי נורמלי לאכול בו היה הבגט הלוהט באזור המוסכים, למרות שב-99% מהמקרים הבגט האמור היה רחוק מלהיות לוהט. גרנו שם 3 רווקים, חברים הכי טובים, בבניין מתפורר ומוזנח, אבל זול, בדירה עם מרפסת ועם שכנים שלא שואלים יותר מדי שאלות, בשבילנו זה היה גן-עדן. וככה נולד לו "יום שלישי השמח".

אפשר לומר שאותו ניסיון לחסוך בכסף הוא אחד הדברים הכי טובים שקרו לי מבחינה קולינארית. מדי שבוע מצאתי את עצמי בודק, מתנסה, לומד, ולפעמים טועה, ותוך כדי מגלה גלקסיה שלמה של דרכים ושיטות לטפל בבשר שנחשב בעיני רבים זול ונחות, והופך אותו למעדן תאווה שלא פעם גרר אנחות ששמורות לחדרים שבדרך-כלל אין בהם מנגל. בתוך כל זה גיליתי (מחדש) את השפונדרה.
