שורף לי בעיניים: גאנפאודר ג'ין

מירה איתן בדקה מקרוב את ה"גאנפאודר ג'ין" - השחקן החדש בסצנת הג'ין - וחושבת שבהחלט יש פה מוצר מעניין ומרתק בטעמים ובניחוחות האוריינטליים שלו...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

מירה איתן בדקה מקרוב את ה"גאנפאודר ג'ין" - השחקן החדש בסצנת הג'ין - וחושבת שבהחלט יש פה מוצר מעניין ומרתק בטעמים ובניחוחות האוריינטליים שלו...

תחייתו של הג'ין ניכרת ברחבי העולם. ארצות-הברית היא השוק הגדול ביותר וגם בקנדה צורכים הרבה יותר ג'ין בשנים האחרונות. אחריהן באות אנגליה וספרד, שבאופן מפתיע ביותר, הפכה להיות השלישית בעולם בצריכת הג'ין השנתית שלה. בכל מקום מתייחסים למשקה הזה באופן שונה.

בלונדון נוהגים לשתות ג'ין לפני הארוחה, בספרד דווקא אחרי הארוחה, בכוסות של בירה. באירופה נוהגים לשתות ג'ין עם טוניק וכך גם במושבות הבריטיות, באסיה ובאפריקה. ככל שהמקומות קטנים יותר כך ניכרת הצריכה של ג'ין עם טוניק. בלונדון, בניו יורק ובערים הגדולות והמתוחכמות משתלב הג'ין יפה דווקא בערבובים שונים בברי הקוקטיילים.

תמיד נעים לי להכיר ג'ין חדש, הם תמיד מפתיעים אותי. והנה, בימים אלה ממש, הגיע לארון המשקאות שלי בקבוק כחלחל של 'פאודר ג'ין'. בקבוק לא גבוה אך עב כרס, הדומה לבקבוקי התרופות של פעם, כשעל התווית שלו כתוב: Drumshanbo Gunpowder Irish Gin וגם כתוב שם Oriental Botanicals With Gunpowder Tea. תודו שזה נשמע מסקרן. כמובן שמיד פתחתי את הבקבוק וטעמתי את הג'ין החדש.

התוצאה המקסימה הזו מגיעה לאחר מחקר ארוך של אדם בשם PJ Rigney שחקר וטייל לאורך שנים רבות בין הארצות המוכרות לארצות הלא נודעות. חיפושיו הרבים הובילו אותו בסופו של עניין לנוף הפראי והבתולי של Drumshanbo שבאירלנד, ופה המוח הסקרן שלו, ומלא הידע על מסורות זיקוק של פירות, עשבים ומרכיבים בוטניים אחרים, החל לעבוד.

האיש בנה לעצמו מזקקה מסורתית עם דוד זיקוק קיטור מסורתי של ימי הביניים והחל בניסויים ובמחקר אחר שילוב המרכיבים הטובים ביותר שמצא בטיוליו ביחד עם מרכיבים איריים מקומיים, כדי לייצר את המשקה האידיאלי בעיניו. תוצאת מחקר התשוקה של ריג'ני היא ה'גאנפאודר ג'ין' - הג'ין המיוחד ויוצא-הדופן שנחת על שולחני. הבחור שלנו חיבר בין אידוי של פירות הדר טריים לבין מבחר של מרכיבים בוטניים אוריינטליים, כולל אבקת תה מתובלת ושחת מתקתק מקומי.

ברחבי‭ ‬העולם‭ ‬מקובל‭ ‬לשתות‭ ‬ג‭'‬ין‭ ‬ביחד עם‭ ‬מי‭ ‬טוניק, ‬לפי‭ ‬המנהג‭ ‬הבריטי. ‬מקורו של ‬ההיסטורי של המנהג‭ ‬הוא בחיילי‭ ‬האימפריה‭ ‬הבריטית, ‬שנהגו‭ ‬לשתות‭ ‬ג‭'‬ין‭ ‬לאחר‭ ‬שהכירו‭ ‬את‭ ‬אביו‭ ‬מולידו‭ ‬ההולנדי‭ ‬עוד‭ ‬במלחמת ‭ ‬80‭ ‬השנה. הטוניק‭ ‬הצטרף‭ ‬אל‭ ‬הג‭'‬ין‭ ‬ונלגם‭ ‬על‭-‬ידי‭ ‬החיילים‭ ‬הבריטים‭ ‬באסיה, ‬לאחר‭ ‬שנדרשו‭ ‬לצרוך‭ ‬כינין‭ ‬כתרופה‭ ‬נגד‭ ‬מלריה.

טעמו‭ ‬של‭ ‬הטוניק‭ ‬הקלאסי‭ ‬שאותו‭ ‬היכרנו‭ ‬עד‭ ‬השנים‭ ‬האחרונות‭ ‬הוא‭ ‬בעיקר‭ ‬מתקתק, ‬אך‭ ‬כיום‭ ‬כבר אפשר‭ ‬למצוא‭ ‬בברים‭ ‬מי‭ ‬טוניק‭ ‬איכותיים‭ ‬ברמות‭ ‬יובש‭ ‬שונות, ‬ואפשר‭ ‬לערבב‭ ‬אותם‭ ‬עם‭ ‬הג‭'‬ין‭ ‬לפי‭ ‬הטעם‭ ‬האישי‭.‬ ככל‭ ‬שמותגי‭ ‬הג‭'‬ין‭ ‬תופסים‭ ‬תאוצה, ‬כך‭ ‬גדל‭ ‬גם‭ ‬היצע‭ ‬הטוניק‭ ‬בעולם. ‬הגדילו‭ ‬לעשות‭ ‬הברים‭ ‬הספרדיים, ‬שבחלקם‭ ‬אפשר‭ ‬למצוא‭ ‬עשרות‭ ‬מותגי‭ ‬ג‭'‬ין‭ ‬ולצדם‭ ‬עשרות‭ ‬מותגי‭ ‬טוניק, ‬שאותם‭ ‬למדו‭ ‬הברמנים‭ ‬להתאים‭ ‬לפי‭ ‬סוג‭ ‬התיבול‭ ‬השונה‭ ‬של‭ ‬הג‭'‬ין. ‬כך‭ ‬אפשר‭ ‬לקבל‭ ‬ניואנסים‭ ‬שונים‭ ‬של‭ ‬ג‭'‬ין‭ ‬וטוניק, ‬ועולם‭ ‬הזיווגים‭ ‬והשתייה הופך‭ ‬להיות‭ ‬מעניין‭ ‬יותר. ‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

60‬ מ‬ל'‭ ‬ג‭'‬ין‭ ‬‬‬‬‬‬ מי‭ ‬טוניק‭ ‬‬‬ קרח פרוסת‭ ‬לימון‬

מוזגים‭ ‬את‭ ‬הג‭'‬ין‭ ‬לכוס‭ ‬עם‭ ‬קרח‭.‬ מוסיפים‭ ‬מי‭ ‬טוניק‭ ‬במידה‭ ‬האהובה‭ ‬עליכם (‬בין‭ ‬20‭ ‬ל‮-‬120‭‬מ‭‬ל') ‬ואת‭ ‬פרוסת‭ ‬הלימון‭.‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬‬

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף