כבר כמה שנים שחובבי האלכוהול בעולם נחשפים לקאמבק של הג'ין. אותו מוצר שראינו בשנות ה-80 בחתונות בארץ בערבוב עם טוניק בעיקר, אותו משקה שמזוהה עם זקנות אנגליות ועם חיילים אנגלים חולים במלריה בהודו או אפריקה, אותו משקה שנראה כאילו היה כאן תמיד - חוזר אלינו ובגדול.
בארבע השנים האחרונות אין כמעט מדינה יצרנית אלכוהול שלא מייצרת ג'ין בגרסה משלה, ויצרני ג'ין קטנים ומזקקות בוטיק צצים בכל יום. פסטיבלי ג'ין שונים מתקיימים, טעימות מתבצעות ופרסים מחולקים, ואפילו שטף של אתרי אינטרנט המקדישים את עצמם באופן בלעדי לנושא. אפילו לארצנו הקטנה הגיעו בשנתיים האחרונות לא פחות מ-10 מותגים וסוגים חדשים של ג'ין. ישנן מספר סיבות להתעוררות שחווה המשקה העתיק הזה והחשובה מכולן היא כנראה החופשיות היחסית בחוקי הייצור, וכתוצאה מכך גם הספקטרום הענק בסגנונות והטעמים.
מה זה אומר? לייצור ג'ין יש שני חוקים עיקריים: האחד, מקור אלכוהולי חופשי – כלומר, לא חשוב מאיזה חומר גלם מיוצר האלכוהול הבסיסי. השני, פרי צמח הערער (ג'וניפר ברי) חייב להיות מושרה בדרך כלשהי באלכוהול. זהו. כל שאר התבלינים, האלמנטים הבוטניים או סוגי האלכוהול ושיטות ההשריה השונות - חופשיות לחלוטין. לדוגמא: ג'ין יכול להיות מזוקק מענבים כמו במותג שנקרא Gvine ומתובל בפרחי גפנים, פרט לערער, בשיטה של השריית הצמחים בתוך האלכוהול וזיקוקם יחדיו. מצד שני, מותג כמו הנדריקס מזוקק מדגנים ומושרים בו גם אלדרפלאוור, קיובאב ועוד בזיקוק מקביל, וגם בשיטת קארטר בה יש מסננת עם צמחים בראש הדוד כאשר אדי האלכוהול עוברים דרך הצמחים. לכל זה מוסיפים לאחר הזיקוק עוד זיקוק של מלפפון וורדים. מבולבלים? זה בדיוק העניין – משום שמדובר באין סוף וריאציות. לכן הטעמים והסגנונות כל-כך שונים ומעניינים והשמחה לשתיינים.

אז לקראת עונת הנסיעות והחופשות כדי שתוכלו לאסוף בקבוק או שניים בשדה-התעופה בדרך החוצה כדי לתת איזה דרינק טוב על המרפסת במלון או על שפת הבריכה, החלטתי לחסוך לכם זמן מול מדפי האלכוהול בדיוטי פרי ולפרט כאן כמה סוגי ג'ין שאפשר למצוא בשדה:
זהו אחד מסוגי הג'ין הראשונים שלגמתי נקי ללא תוספת או קרח. Gin No.3 הוא ג'ין בסגנון לונדון דריי, כלומר כל המרכיבים הבוטניים מזוקקים יחדיו לאחר השרייה. הג'ין מיוצר על ידי חברת 'ברי בראדרס אנד רוד', סוחרי היין והאלכוהול הוותיקים ביותר בלונדון עם ניסיון בתחום של מעל 300 שנה. הג'ין מיוצר מכוהל דגנים משובח בו מושרים ומזוקקים ערער איטלקי, קליפת תפוז מתוק מספרד, קליפת לימון ואשכוליות ביחד עם שורש אנג'ליקה, גרגרי כוסברה ממרוקו והל לסיום. כל הבוטניקל'ס הללו מאזנים בין לימוניות רעננה, יובש מהשורשים ומתיקות וספייסיות מהתבלינים. שמו של הג'ין כשם הכתובת של החנות המקורית של 'ברי ברודרס' ברחוב סיינט ג'יימס בלונדון. מחיר: 69.90 $.