תמיד שואלים את יאיר גת אם יין זורם טוב עם בשר על המנגל. אז התשובה היא כן, בהחלט. אפשר ואפילו מומלץ לשתות יין ליד החומוס-צ'יפס-סלט-קבאב. רק אל תשכחו לשמור לו איזה שיפוד...
בלנד של קברנה סוביניון, סירה, קברנה פרנק ופטי ורדו מהגליל העליון שהתיישן שנה בחביות עץ. אל תתנו לפתיח הכבד והדי שגרתי הזה להטעות אתכם. ריחות הפרי והתבלינים, המרקם הרך, החמיצות הטובה והסיומת המוצקה שלו, הופכים אותו לא רק למהנה במיוחד, אלא גם לאחת התמורות הטובות ביותר לכסף שלכם.
העושר והמתקתקות שלו לא הופכים אותו ליין הראשון שאפשר לחשוב עליו בקשר לשתייה באזורים שאינם ממוזגים. מצד שני, הוא מגיע עם מרקם רך וחמיצות טובה שבטמפרטורה הנכונה יוצרת תחושה די מרעננת. מי שאוהב משקאות מתקתקים ורוצה לגוון עם משהו קצת יותר חגיגי ואפקטיבי יוכל ליהנות ממנו מאוד.
לא מתוק מדי, לא יבש מדי, ככה הוא באמצע, וזה, אם אתם שואלים אותי, אחד מסודות הקסם שלו. הוא נעשה מענבי מוסקט אלכסנדרוני, גוורצטרמינר, קולומברד וריזלינג, ולמרות הפוטנציאל להפצצה ארומטית הוא מצליח לשמור על איפוק בכל הגזרות, ולספק איזון מרשים ורעננות נעימה. יין פשוט וטעים.
על הבלנד הלבן הזה, אחת היציאות היותר מקוריות של השנים האחרונות, נכתבו כאן כבר לא מעט מילים. אני רוצה לנצל את ההזדמנות כדי להוסיף כמה מילים על הוורסטיליות שלו. היין המאוזן והמלוטש הזה יעבוד נפלא בכל מקום: בין אם בחליפת שלושה חלקים בארוחת ערב חגיגית ובין אם בגופיה ליד הסטייקים.
יקב רימון שמייצר כבר שנים יינות מרימונים, השיק השנה את יין הענבים הראשון שלו. יין ורדרד מענבי קברנה סוביניון וקברנה פרנק שגדלו באזור דלתון. יש לו ריחות מפתים של פירות מתוקים ומי ורדים, טעמי פרי עשירים שנתמכים בחמיצות טובה וסיומת מרירה מעט שהופכת אותו לאפריטיף נהדר.
שילוב די נדיר במקומותינו בין ענבים אדומים: קברנה פרנק, ללבנים: סוביניון בלאן, שמשלב בין כל הדברים הטובים שיש להם להציע. הריחות הרעננים של הסוביניון בלאן מחדדים את הירקרקות האופיינית לקברנה פרנק, והחמיצות הטובה תומכת יפה במבנה המוצק. קררו אותו כמו שצריך ותוכלו ליהנות ממנו, גם ליד בשר מתובל שזה עתה ירד מהגריל.
אם הפיקניק שלכם כולל בשר איכותי שמטופל בידיים טובות, יכול להיות שתרצו לשתות לידו משהו קצת יותר רציני. 'סנדרו 2015', למשל, בלנד מבוסס קברנה סוביניון עם תוספות של מורבדר, שיראז, פטי וורדו וסוביניון בלאן, עם ריחות פרי מעושנים ומתובלים, טעמים בשלים, חמיצות טובה וסיומת חמצמצה, מתקתקה וארוכה.