מעט מאד צמדי מילים גורמים לגרגרנים לרייר יותר מאשר "יין וגבינות". השילוב בין שני הניגודים הללו מוביל לסינרגיה נפלאה ולמערכת טעמים חושנית שאינה יודעת שובע...
יין וגבינות שזורים זה בזו כבר שנים רבות ומשרעת השילובים ביניהם היא כמעט אין סופית. אין שילוב אסור ורבים יתווכחו מהו החיבור האולטימטיבי. נסו לשלב כמה שיותר אפשרויות ותקבלו סערת טעמים שתמשוך אתכם לעוד ביס קטן גם אחרי שתשבעו לעצמכם בפעם החמישית שזהו הביס האחרון.

העדפה אישית של סגנון הגבינות, או הגבינה הספציפית, ומשרעת יין רחבה ועמוקה, מאפשרים מגוון עצום של שילובים, רבים מהם מוצלחים, אך חלקם צורמים, כך שחשוב להבין את משמעות הבחירה: תנו ליין להוביל והתאימו לו גבינה שלא תקשה עליו מדי. לחילופין, תנו לגבינה להוביל ובקשו מהיין שלכם לא להתנגח בה יתר על המידה. עקרונות ההתאמה אינם מסובכים כלל. קשה לטעות כאשר ביד אחת יש יין וביד השנייה גבינה, בסופו של דבר מדובר במספר כללים בסיסיים שיש לקחת בחשבון, קצת תשומת-לב ותיאום ציפיות בין היין לגבינה שמשודכת אליו.