לכבוד יום עצמאותנו ומנגלנו החלטתי שהכי ישראלי יהיה להתאים קוקטיילים למנגל בחיק הטבע. את ההכנה נתאים לתנאי השדה של הלוקיישן, ואת הקוקטייל נתאים לסוג הבשר שיעלה על המנגל. אני מתנצל מראש בפני הטבעונים באשר הם, אבל מסורת היא מסורת, למרות שגם מי שמתנזר מבשר אין שום סיבה שלא ייהנה מהקוקטיילים.
בירת חיטה בהירה 120 מל' מיץ עגבניות 20 מל' מיץ לימון קרח תערובת תבלינים: מלח, פלפל שחור, פלפל שאטה טחון, אבקת שום, כמון, אורגנו וזעתר (להכנת התערובת יש לשים כפית אחת מכל אחד מהתבלינים ורבע כפית מהשאטה).
מנשנשים פיצוחים
120 מל' יין מבעבע יבש 50 מל' סלקט אפריטיבו רבע לימון שימורי זיתים קרח לסגירה: סודה או ספרייט לקישוט: זית, עלה נענע
אוהבים נקניקיות?
נקניקיות המרגז, הפיקנטיות ממלאות את הפה בטעם, ומכינות אותנו ל'ג'ין אנד טוניק' מתובל ושמח. כוס ה'ג'ין אנד טוניק' מתחברת היטב גם לכל הסלטים והחמוצים שמגיעים אף הם לשולחן הפיקניק ומעצימים את החוויה.
מלפפון ירוק, מלפפון חמוץ, לימון, תפוז, עלי כוסברה, פלפל צ'ילי - קצוצים דק זיתים מגולענים שלושה מחטי רוזמרין עלי נענע רבע כפית מטבוחה 50 מל' ג'ין קרח לסגירה: מי טוניק לקישוט: ענף רוזמרין
למי קראת פרגית?
פרגיות הן בבחינת פריט חובה על כל מנגל, עם או בלי פיתה. על הפרגיות חלים שני חוקים חשובים: אסור ליבש אותן, וחייבים להשרות אותן קודם לכן במרינדה. ככל שהמרינדה תהיה יותר מושקעת זה ישתלם יותר לפרגית וגם לכם. אחת המרינדות הפופולאריות שרצות אצלנו חזק במשפחה היא מרינדת שום, סויה, טריאקי, מייפל, קרם קוקוס וחרדל. כל הטעמים האלו לוקחים אותי לבילוי עם מושלם עם 'אוריינטל קולדה'.
מעושן או מיושן?
לאגף הסטייקים חוקי צלייה משלו. אני למדתי לא לשפוט אף אחד, ואם מישהו אוהב את הסטייק שלו בצורה, בצבע ובטעם של הגחל זה עניין לגמרי שלו, למרות שאם אתם שואלים אותי, זה ממש לא חוקי. לצד הסטייק ירוץ טוב 'סמוקי סקיי' - קוקטייל מגניב עם טעם ונוכחות מעושנת ומיושנת.
50 מל' סינגל מאלט מעושן 25 מל' שרי הרינג 20 מל' סירופ שקדים 25 מל' מיץ לימון קרח לקישוט: זסט קליפת תפוז
ידית אינטגרלית
צלעות כבש הן לא פחות ממעדן שחיתות. אני אוהב את הבשר הזה שהטבע סידר לו ידית, ככה שנוכל לאכול אותו בכיף בידיים. כדי להתמודד עם טעמו העז של הכבש אני אוהב לתת לו פייט עם טעמים אניסיים שמתחברים אליו באופן מושלם.
קוביות מלפפון ירוק קוביות אשכולית אדומה עלי נענע 50 מל' אוזו 25 מל' מיץ לימון לסגירה: ביטר למון לקישוט: עלי נענע