מומלץ בחום: יין לראש-השנה

טל חוטינר בכלל היה מעדיף שתתפננו בחג הזה על בירה קרה, אבל אם אתם ממש חייבים יין – הנה כמה המלצות חמות...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

טל חוטינר בכלל היה מעדיף שתתפננו בחג הזה על בירה קרה, אבל אם אתם ממש חייבים יין – הנה כמה המלצות חמות...

מי חשב שאפשר לכתוב את שמו של היין הזה בתוך תפריט של מסעדה? זה נשמע יותר כמו שם של משרד פרסום... בכל מקרה, מדובר בבלנד של מכל הבא ליד: סוביניון בלאן, שרדונה, קולומבאר ורוסאן שיוצרים בלנד נעים, עם ניחוחות טרופיים קלאסיים לסגנון היקב.

איזה יין ים-תכוני מעניין וייחודי הוא היין הזה. אסף פז מיקב ויתקין מצליח לייצר יין טוב מזן שכמעט אינו מוכר כאן - זן ספרדי שהוא בעצם הנגטיב של הגרנאש המוכר. היין שהתקבל הוא יין מעניין ושונה עם פרי מאוד עדין, עם ניחוחות הדרים וקצת פרי צהבהב עם עשבוניות מרעננת ונהדרת.

היקב הזה תמיד ידע לעשות סוביניונים טובים - עוד מהתקופה שדורון רב הון מיקב ספירה יצר אותו. זהו יין חד וטוב שמזכיר יותר סוביניונים אירופאים מאשר את הישראליים הטרופיים. גם כאן מתקבל יין חד ועשבוני עם קצת פרי ירוק ואופי זני טוב.

לשיראז של כרמל גוון סגול באף, קצת תות או פרי יער עם קצת עשן ופלפל שחור ברקע. יין שממשיך את הסגנון המאופק והמדויק של כרמל, שכיף לשתות, רק לא לשכוח לקרר קצת לפני.

מצדה הוא בלנד בורדולזי קלאסי העשוי מקברנה סוביניון, מרלו ופטיט ורדו שהתיישן בחביות עץ צרפתיות חדשות במשך כ-22 חודש. התוצאה היא יין בעל גוף רציני עם המון פרי אדום ושחור ותיבול מעניין שממלא את הפה בטעמים וניחוחות.

הזן הבורדולזי שמזוהה עם יינות ארגנטינים מצליח כאן להפתיע. ליין, ששהה 18 חודשים בחביות, גוף מלא וניחוחות פרי שחור מתובל ומפולפל, עם מעט טבק ברקע ונוכחות מעט מינרלית.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף