סילבסטר VS נובי גוד: קוקטיילים לשנה החדשה

המיקסולוג טל גנץ לא סגור אם הוא מעדיף 'נובי גוד' או סילבסטר. מה שכן, אלכוהול טוב עוזר לו לברוח משניהם...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

המיקסולוג טל גנץ לא סגור אם הוא מעדיף את 'נובי גוד' המשפחתי על סילבסטר המסורתי, מה שכן, אלכוהול טוב עוזר לו לברוח משניהם...

ערב השנה האזרחית החדשה, 'נובי גוד', או הסילבסטר בשבילכם, חג פגאני דתי שהפך זה מכבר לנחל הכלל, גורר המון תשומת לב ברחבי העולם ומצוין באירועים רבים. ישנן הכנות קדחתניות סביב הערב הזה, וכשאני אומר קדחתניות, אני מתכוון לפאניקה אמיתית של הכנות שמתרחשת גם אצלי במשפחתי המורחבת מאז נישואי ליוצאת ברית-המועצות.

1500 שנה אחורה, סוף המאה ה-5, המלך קלוביס, צרפת הצפונית, לפי האגדה הוא הבטיח שבמידה וינצח במלחמה הוא יתנצר. לאחר שהוטבל בריימס שבשמפיין הצרפתית, לא נשאר הרבה אלא לחגוג בשיטה המקומית. במאות השנים לאחר מכן הומלכו המלכים הצרפתים בריימס ועולם היין של ימי הביניים קפץ מדרגה.

גם ברי קוקטיילים ומסעדות שמכבדות את עצמן בבר איכותי מגישים קוקטיילים המבוססים על שמפניה ושאר יינות מבעבעים. אמנם שמפניה יכולה להשתלט בקלות על הקוקטייל, אבל אני מעדיף לתת לה להתפתח בלי מתיקות מיותרת ועם המון טעמי מעטפת. אז הנה כמה קוקטיילים חגיגיים לפתוח אתם את השנה.

30 מל' ליקר סיינט ז'רמיין 10 מל' מיץ ליים, סחוט, טרי 10 מל' מחית דובדבנים (או ריבה) רמת-הגולן, גמלא, השמורה, ברוט לקישוט: ענף רוזמרין, זסט קליפת תפוז

25 מל' וודקה 20 מל' סירופ דלעת 15 מל' מיץ לימון, סחוט, טרי בובת סנטה משוקולד וילה סנדי ספומנטה רוסו קרח

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף