לכו תחגגו: הימים הגדולים של דצמבר

כמעט לכל מזון ומשקה פופולאריים יש יום מיוחד משלו, וכמעט בכל חודש ניתן למצוא כמה ימים מיוחדים שיעניינו את חובבי הטיפה. הנה מה שמחכה לכם בחודש דצמבר...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

כמעט לכל מזון ומשקה פופולאריים יש יום מיוחד משלו, וכמעט בכל חודש ניתן למצוא כמה ימים מיוחדים שיעניינו את חובבי הטיפה המרה וגם את הפודי'ז. הנה מה שמחכה לכם בחודש דצמבר...

לאגר כוס ובקבוק
לאגר כוס ובקבוק

הסנגרייה הפכה להיות כל-כך אהובה על האמריקאים, עד שקבעו גם לה יום חג שנתי מיוחד עבורה. הסנגרייה שמגישים שנים רבות בכל בר ספרדי לצד הטאפאס המקומיים, נולדה בעצם הרבה לפני שמישהו הכיר את המילה טאפאס ומשמעותה, כבר בסביבות תחילת הספירה הנוצרית. כשהצליחה האימפריה הרומית להשתלט על האי האיברי, מקורות המים באותה תקופה היו מזוהמים ומסוכנים לשתייה, והצבא הרומי הרווה את צימאונו בעיקר ביין, שהיה הרבה יותר בטוח לשתייה.

יש הטוענים כי העולם הכיר את הסנגרייה לראשונה כשהוצגה בשנת 1964 ביריד העולמי בניו יורק וגרמה ללא מעט אמריקנים לאבד את הראש. גרסה אחרת טוענת שהחשיפה הראשונה למשקה היתה כבר בתקופת מלחמת האזרחים בספרד. ואפשר למצוא גם אנשים שיישבעו שמי שהביא לגדולתה של הסנגרייה היה דווקא הזמר לו ריד שהוביל לשתיית סנגרייה בשירו Perfect Day. לסנגרייה אין מתכון רשמי אחד, ובכל מקום תמצאו גרסאות שונות ומשונות לפי דמיונו של המוזג. מה שברור הוא שצריך להיות שם יין, רצויים שם הדרים ועוד פירות שונים, לפי היצע עונות השנה, עם עוד סוג של אלכוהול, ברנדי או ורמוט אדום.

לרוב אוכלים בארוחת חג המולד המסורתית תרנגול הודו גדול, שותים ליקר ביצים, שומנשנשים עוגיות ג'ינג'ר מתוקות ומקנחים בעוגת פירות מסורתית, אך בארצות שונות ישנם גם מנהגים שונים. לעתים מוחלף התרנגול באווז, ברווז, פסיון, חזיר ממולא או דגים, ולצדם מוגשים מיני ירקות ופירות, וקינוחים מתוקים מתחלפים. כל ארץ והמאכלים המיוחדים לה.

לצד ארוחת החג המסורתית נהוג ליהנות גם מבירות חג המולד חגיגיות. בירות חג המולד הן בירות שמבושלות במיוחד עבור תקופה זו של השנה. הבירות הללו מתאפיינות בעושר של טעמים, הן בעלות גוף כבד מאוד ולהן אחוזי אלכוהול לגמרי לא מבוטלים. אחת מהן היא ה'קסטיל כריסמס', בירה שמיוצרת על בסיס ה'קסטיל דונקר' ומיושנת בחביות עץ אלון במשך כמה חודשים עם דובדבנים טריים במיוחד עבור חג המולד.

אבל, כידוע, לקראת ההכנות לאירועי חגיגות סיום השנה האזרחית, הופכת השמפניה לכוכבת הראשית ולאחד המוצרים המבוקשים ביותר במסעדות, בברים ובבתי החוגגים בעולם המערבי כולו. שמפניה נחשבת לחגיגית וליוקרתית שביינות העולם, מלכת היינות, עליה נאמר בעבר "כשהשמפניה צוחקת כל העולם צוחק". אז נחגוג פעמיים בשנה, מה רע?

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף