'נספרסו' השיקה את הקפסולות החדשות והמגניבות שלה מסדרת 'בריסטה' ב-TLV Fashion Mall, כי הקפה בישראל הוא כבר מזמן פחות פינג'ן של שחור במילואים ויותר אופנה עם ניחוחות של חו"ל...
שלוש קפסולות כיכבו בהשקה, הראשונה במהדורה היא בריסטה Chiaro: שזו תערובת המותאמת לקפוצ'ינו, למי שאוהב את ההפוך שלו עם חלב חם ומוקצף, זאת אומרת אנשים כמוני. הקפסולה מעוצבת יפה, בצבעים של הפוך קצת מעורבב, ובתוכה מסתתרים גרגירים טחונים המתאימים לקפוצ'ינו מתקתק עם טעם קרמי חלק שמשלב בתוכו גם רמז לביסקוויט ההוא ששמים ליד. הוא לא ממש חזק, אבל הוא מאוד ארומטי וטעים.
עילי שוורצמן, שהציג את עצמו כשגריר נספרסו בישראל לימד אותנו איך עושים את זה נכון. כולל הסבר על סדר הדברים, הזווית הנכונה למזיגת החלב המוקצף, ואפילו באיזה כוס מומלץ לשתות את ה-Chiaro. משהו שמאוד מזכיר ערבי טעימות למומחים או קורסים בעולם היין. אני ממילא אוהב את הקפה שלי עם סיגריה, כך שיש לו תמיד בסוף ארומה של אמבר ליף.
ממש לפני שעזבתי מבויש את בוטיק הקפה של נספרסו, הרבצתי זופ קצר של בריסטה Corto, ונשארתי עם הטעם החזק של הריסטרטו הגברי, שאתם מכירים בשם הגנרי "קצר". תמיד אני קצת מתבייש ליד חברים ששותים את האספרסו הקצר ההוא בלגימה אחת. הזרקה של אנרגיה. היה לי פעם חבר שתמיד היה מסתכל עלי שותה את ההפוך ומקניט אותי: "אתה יודע שאתה שותה עכשיו שוקו. מה אתה, ילד?".

לסיכום, אני אחשוף כאן סוד: מכירים את האימהות הפולניות שמונעות גישה ממטעמים שהן הכינו והן שומרות במקרר בתואנה ש"זה לאורחים". אז אצלי זה אותו הדבר עם הקפסולות של הקפה, רק הפוך. את התחליפים אני נותן לאורחים "לא חשובים", ואת הקפסולות המקוריות של החברה השוויצרית אני שומר בזולה במגירה, לרגעים בהם אני באמת רוצה לפנק את עצמי, או אורח חשוב.