ימי בציר: מדווחים מהשטח

סיירת סנהדרינק יצאה לשטח לפגוש את הייננים במהלך עבודות הבציר, כדי לשמוע מהם כבר עכשיו איך לדעתם ייזכר בציר 2016...

רואי פרסול צילום: ללא
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

סיירת סנהדרינק יצאה לשטח לפגוש את הייננים במהלך עבודות הבציר, כדי לשמוע מהם כבר עכשיו איך לדעתם ייזכר בציר 2016...

עונת הבציר בעיצומה, ועשרה חודשי עבודה סיזיפית בכרמים מגיעים לשיאם. בישראל, נוהגים לבצור את ענבי היין במשך כחודשיים במהלך החודשים אוגוסט וספטמבר. חודשיים בהם הייננים והעוסקים במלאכה עובדים מסביב לשעון, בעיקר בשעות הלילה ולפנות בוקר, על-מנת לבצור את הענבים בזמן האופטימלי ולשגר אותם כמה שיותר מהר ליקב הממוזג.

למרות הקושי לעבוד בשעות הלילה בכרמים החשוכים, חשיבותו של הבציר הלילי היא עצומה, שכן מספיקה שעת שמש אחת הקופחת על מכולת ענבים שרק נבצרו כדי לפגוע באיכות היין העתידי שיופק מהם. למרות התקופה הלחוצה והמחסור בשעות שינה, תפסנו שישה ייננים חרוצים וביקשנו מהם שיענו לנו, עד כמה שניתן ועל-פי הנתונים עד כה בשטח, איך לדעתם יעריכו את הבציר הזה בעוד מספר שנים.

את דרכו בעולם היין החל ערן גולדווסר, יינן יקב יתיר, באוסטרליה, שלדבריו הנה אחראית יותר מכל מקום אחר בעולם להתקדמות הגדולה שעובר עולם היין בשנים האחרונות. ערן למד באוניברסיטת אדלאיד, שם התמחה במדעי היין והגפן. בחופשות השתתף בבציר ובעשיית יין באזור McLaren Valley שבדרום-אוסטרליה, ולאחר סיום לימודיו עבד כעוזר יינן ביקב Salitager שבמערב אוסטרליה. כשחזר לישראל השתלב ביקבי כרמל, משם המשיך את דרכו ביקב יתיר, שם הוא אחראי לכרמים ולתהליך הפקת היין.

אסף פז, בעל תואר ראשון בביוכימיה ומדעי המזון מהאוניברסיטה העברית ותואר שני בייננות מהפקולטה לייננות באוניברסיטת בורדו, צרפת, עבד במספר יקבים ברחבי העולם, ביניהם: בצרפת, קליפורניה ואוסטרליה, ולאחר מכן בארץ במספר יקבים גדולים בארץ: פרויקט הבוטיק של כרמל, בנימינה, תשבי וסגל. כיום מנהל אסף את ייצור היין ביקב המשפחתי - יקב ויתקין - שעבר לאחרונה למבנה חדש ומודרני סמוך לנחל אלכסנדר.

היינן יעקב אוריה למד והשתלם בשורק, תל חי, אצל איתי להט, ואף ערך ניסוים מעשיים רבים. כיום הוא משמש כיינן של היקבים פסגות ועמק האלה.

עידו לוינסון למד יינות באוניברסיטת מילאנו. עבד בלנגדוק (פיק סט. לו), עמק הרון (קוסטייר דה נים), אוסטרליה (טזמניה) ואיטליה (סאסיקייה). כיום הוא יינן ובעלים של יקב לוינסון, ויינן ראשי יקבי רקנאטי.

היינן ערן פיק למד באוניברסיטת דיוויס, קליפורניה והנו היינן של יקב צרעה.

גיא אשל, יינן יקב דלתון, הנו בוגר אוניברסיטת דיוויס, קליפורניה. בעבר עבד אשל ביקבים שונים ברחבי העולם, ביניהם: יקבים בברקלי שבקליפורניה ובעמק נאפה שבצפון קליפורניה, בקנברה שבאוסטרליה, וב- Domaine Francois Villard שבצפון עמק הרון בצרפת. כיום הנו יין יקב דלתון במרום גליל.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף