הרפורמה שנכנסה לחיינו ברגל גסה כבר מספיק זמן אתנו כדי שננסה להבין את השפעתה על הרגלי הצריכה שלנו. האם המשקאות הזולים התייקרו פלאים, והיקרים באמת הוזלו? אבירם כץ בארץ הפלאות
צ'ייסרים של הנסי VS על חשבון הבית, מישהו? ממש ימות המשיח. בכל זאת, ההוזלה הנגישה אלינו הרבה משקאות שעד לפני שנתיים מקומם היה על המדף הגבוה, זה שמטפסים אליו בעיקר כדי לנקות אבק. אבל כשההבדל במחיר בין מה שנחשב קטגורית פרמיום (או 'אולטרא פרימיום', אני כבר מבולבל מכל הפרמיומים האלה...) לבין מה שהיה נחשב כמוצר 'ספיד' בסיסי כל-כך הצטמצם (ההוא התייקר וההוא ירד...), אז אפשר למזוג הנסי בצ'ייסר, להפוך את קטל 1 לוודקת עבודה, ולהחליף את הגורדון בטנקירי 10 עבור המרטיני שלנו.
תהיתם מה הקטע הזה עם האפרול שפריץ שצץ בכל מקום? פשוט מאוד: משקאות עם אלכוהול נמוך, דוגמת האפרול (11%), נהנים ממס זעום יחסית, מה שהופך את מחירם לאטרקטיבי במיוחד. הקטגוריה הזו, של אלכוהול עד 30%-35%, כבר מתפתחת יפה, ואם להתחיל להמר על 2015, אז נראה ממנה יותר ויותר.
העראק, כמובן. איך שלא הופכים את זה, העראק קיבל מכה קשה עם עליית מחירים לא הגיונית, וחבל. מאוד חבל. כי עם קצת יותר רגישות וחוכמה צריך היה להחריג משקאות מייצור מקומי ולא להחיל עליהם את שיטת המיסוי הזו. כל תרבות, בכל מקום בעולם, מייצרת לעצמה את האלכוהול המזוהה עימה, והוא אמור להיות המוצר הבסיסי והזול. אבל אצלנו, אתם יודעים, מה בין תרבות ואלכוהול, ולמה שמישהו יתמוך ביצרנים קטנים. עוד מפסידה גדולה השנה היא הבירה, שגם אכלה אותה עם שינוי במיסוי, ועוד קיבלה מלחמה על הראש בול מתי שהמכירות אמורות להגיע לשיא, אבל זה כבר עניין לכתבה אחרת.
המטרה המרכזית של הרפורמה, או לפחות כך זה הוצג, היתה לצמצם את צריכת האלכוהול בקרב בני נוער ואלכוהוליסטים. האם בני הנוער שותים פחות? אין לי מושג. אנחנו כן רואים שמשקאות אלכוהוליים נחותים וזולים הולכים ונכחדים מהמדפים ובטח ייעלמו כליל בשנה הקרובה. בסך הכל, מנקודת המבט שלי הן כצרכן והן כמסעדן, הרפורמה טובה לי. אפשר היה, כמו כל דבר אחר במדינה הזו, לעשות אותה טוב ויותר וחכם יותר, ובכל זאת אני מעדיף את המצב הקיים על פני המצב הקודם.
השמועות מדברות על כך שקיפניס התחיל דיאטה ונשבע להימנע מבירות בשלושת החודשים הקרובים. אם הוא באמת יעמוד במילה שלו, צפויה שנה לא קלה לתעשיית הבירה המקומית...