קוריאנית למתחילים: סוג'ו

תכירו את סוג'ו: המשקה שנולד מהעראק הים-תיכוני, והתגלגל בעולם עד שהפך למשקה המסורתי של דרום-קוריאה...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

תכירו את סוג'ו: המשקה שנולד מהעראק הים-תיכוני, והתגלגל בעולם עד שהפך למשקה המסורתי של דרום-קוריאה...

משקה ה'סוג'ו' הוא מדורת השבט הקוריאנית, והפירוש המילולי שלו הוא 'משקה שרוף'. באופן מסורתי מכינים את הסוג'ו מאורז, חיטה או שעורה, אך יצרנים מודרניים נוהגים לעתים קרובות להחליף את האורז בעמילנים אחרים כגון תפוחי-אדמה, בטטות או טפיוקה...

מסתבר שמקורו של הסוג'ו דווקא בעראק המזרח ים תיכוני, שהגיע לקוריאה במאה ה-13 מפרס, על-ידי הכובשים המונגולים. המשקה שעבר שינויים רבים, הותאם למולדתו החדשה, והפך למאוד פופולארי בשל טעמו המעודן והמתקתק. המשקה הקוריאני מיוצר מחומרים טבעיים: אורז, שעורה, בטטה וטפיוקה, ומזוקק כיום בשיטה חדשנית וטבעית באמצעות פחם במבוק פעיל, כאשר מרבית מותגי הסוג'ו המיוצרים כיום מקורם בדרום-קוריאה. את הסוג'ו נהוג לשתות כשהוא נקי בכוס, או בכוסיות קטנות המיוחדות לו, אם כי בהחלט אפשר גם לערבב אותו עם משקאות אנרגיה, עם מיצים טבעיים ואף להשתמש בו כמרכיב בקוקטיילים. הקוריאנים אוהבים לשתות אותו גם כחיזוק לבירה, וקוראים למשקה "פצצה".

%d7%a1%d7%95%d7%92%d7%95-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7
%d7%a1%d7%95%d7%92%d7%95-%d7%91%d7%a7%d7%91%d7%95%d7%a7

בהיותו של הסוג'ו המשקה המסורתי של דרום-קוריאה, בכל שנה נמכרים ממנו כ-20 מיליארד (!!!) בקבוקים. מטורף בכל קנה מידה. 'Hite Jinro' - ענקית המשקאות מדרום-קוריאה, נוסדה בשנת 1924, וכיום היא נחשבת ליצרנית הסוג'ו הגדולה בעולם, עם מחזור מכירות שנתי העומד על מעל מיליארד דולר. בימים אלה ממש הגיעו לארץ שלושה סוגי הסוג'ו הפופולאריים של החברה העולמית - המותגים הנמכרים ביותר בקוריאה – בעלי אחוזי אלכוהול שונים ובבקבוקים בגדלים שונים.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף