מירה איתן הלכה לבדוק למה נבחרה דווקא פרסה לסמלו המסחרי של אחד מבתי הטקילה הפופולאריים בעולם, וגילתה שגם אם קצת מזל אף פעם לא מזיק, מאחורי המותג 'הרדורה' עומדת בעיקר עבודה קשה...
אחת מהטקילות המעניינות המגיעות לארץ היא טקילה הרדורה (Herradura), המיוצרת במחוז חליסקו שבמקסיקו בייצור מסורתי מחומרים טבעיים בלבד. מאז הקמתה של המזקקה בשנת 1870, היא נחשבת לאחת היצרניות הגדולות ביותר של טקילה פרמיום במקסיקו. מדובר באחד מבתי הטקילה היחידים שמגדלים את האגבה הכחולה בעצמם, ויותר מ-500 'חימדורים', אותם פועלים שמוציאים את פקעות האגבה מהאדמה עובדים שם. מתוך שאיפה להכין את הטקילה הטובה בעולם, תהליך הייצור הוא בחלקו ידני. את צמחי האגבה המשמשים להכנת הטקילה עדיין קוצרים ביד, וכך נעשה גם הזיקוק והביקבוק בשטחי האחוזה, בדיוק באותו האופן בו פליקס לופז, אבי המותג עשה לראשונה כשהחל לייצרו.

גומז טען כי במהלך שיטוט אגבי במטעי האגבה ראה לפתע נצנוץ זהוב באופק. הוא ניגש לבדוק מקרוב את מקור הנצנוץ ומצא פרסת ברזל שהאור לכד בדיוק מולו. מכיוון שפרסת ברזל ידועה כסמל למזל טוב, הקים לופז את המזקקה החדשה שלו, הפועלת עד היום בדיוק באותה הנקודה, וקרא למזקקה Herradura, שפירושה מספרדית פרסת סוסים. בראש המזקקה עמדו לאורך השנים הדונים והדונות של משפחת לופז.

הטקילה הזו מיוצרת לפי השיטה המסורתית באחוזת הרדורה במקסיקו, ועשויה מ-100% צמחי אגבה הנקצרים בשיא בשלותם ומבושלים בתנורי חרס במשך שעות ארוכות. את הנוזל המופק מהאגבה, מתסיסים ביחד עם שמרים טבעיים הגדלים גם הם בשטחי האחוזה. לאחר זיקוק כפול, מיושן התזקיק בחביות עץ אלון לבן במשך 45 יום. חביות האלון מעניקות לנוזל את צבע הקש הבהיר שלו. הטקילה הזו היא בעלת ארומה עשבונית של אגבה מבושלת, עם רמיזות הדרים ומתקתקות של וניל, והסיומת חלקה ונקייה.
הטקילה הזו יצאה לאוויר העולם בשנת 1962. היא מיושנת במשך 11 חודשים בחביות עץ - 9 חודשים יותר מהמינימום הנדרש על-ידי חוקי הטקילה של ממשלת מקסיקו - והיישון הארוך מעניק לה את צבע הנחושת שלה. היא מיוצרת מ-100% אגבה כחולה הגדלה בשטח אחוזת הרדורה, והיא בעלת ארומה של ירק מבושל ומעט מעושן, נגיעות אניס ותבלינים, גוף מלא, טעם עשיר וחלק שמחליק בגרון, ומעט מתיקות של וניל וסוכריות חמאה. הסיומת מתקתקה עם רמיזות קינמון.
טקילה שהוצגה על-ידי המותג Herradura בשנת 1963. זוהי טקילה המיושנת במשך שנתיים - כפול מהדרישה המינימלית לטקילה באיכות זו. לטקילה, המיושנת בחביות עץ אלון לבן המעניקות לה צבע נחושת כהה, ארומה של אגבה מבושלת, רמיזות מתקתקות של קרמל ומוקה, פרי בשל ועץ קלוי. מרקמה חלק עם מעט טעמי הדרים, פירות יבשים ומתקתקות של וניל. הסיומת נעימה, חלקה ומתובלת.