קוקטייל הוא כבר מזמן לא הדרינק של לפני הארוחה או הפינוק שלאחריה. יש קוקטיילים שיכולים ללוות בכיף גם ארוחת גורמה. שיתוף הפעולה בין מותג הוודקה "גריי גוס" לאירוע "ראונד טייבלס" הוא הוכחה לכך...
אם אתחיל לומר את כל מה שאני חושב על אירועי "ראונד טייבלס" שמתרגשים עלינו בכל שנה בסתיו, יש סיכוי שאשחק את כל האותיות במקלדת שלי. מצד אחד, מדובר בפסטיבל קולינארי מקסים שמביא לכאן שמות גדולים ויוצר שיתופי-פעולה מלהיבים, כשעל הדרך הוא פותח פתח לשפים מקומיים לייצא את הבשורה הקולינארית מתל-אביב לחו"ל. מצד שני, לפעמים הוא כמו אור זרקורים לא מחמיא במיוחד על הפנים המקומטות של העשייה הקולינארית המקומית: מהרשויות המתלהבות לנוכח תשומת הלב הבינלאומית, אבל רגע אחרי שנאלמת תרועת הפסטיבל, שבה להתעמר במסעדנים באמצעות תקנות מוזרות וקנסות בלתי-אפשריים - ועד אלינו...
כן, כן, אתה אדוני, את גברת - וגם אני עמכם - הקהל הישראלי שמוכיח שהוא שולף בקלות רבה את הארנק כשמדובר באירוע נוצץ ומתוקשר, אבל בשאר הזמן נשאר בבית במקום לתמוך בתעשייה המקומית (וגם כשהוא יוצא הוא עסוק בשיימינג בגלל שנאלץ להמתין 10 דקות לשולחן או שלא קיבל צ'ייסר על חשבון הבית). אלא שלא להרהר בקול באתי היום, אלא לברך על דבר אחד: התאמה בין קוקטיילים למטבח-עילי. נכון שיין הוא המלווה הרשמי של אוכל, בוודאי של אוכל גבוה, אך בשנים האחרונות מנסים לשכנע אותנו יצרני הבירה שגם המשקה שלהם יכול לעשות את העבודה - וברוב המקרים הם צודקים.
30 מ"ל גריי גוס קלאסית 30 מ"ל מרטיני רוסו חצי כפית מרטיני ביטר 30 מ"ל מיץ אשכולית אדומה 3 טיפות חומץ מי טוניק לקישוט: פרוסת אשכולית אדומה
45 מ"ל גריי גוס 30 מ"ל מרטיני ביאנקו 10 מ"ל סן ז'רמן כפית אבסינט 15 מ"ל מיץ ליים 15 מ"ל סירופ טרגון 20 מ"ל מיץ מלפפון 5 טיפות חומץ בלסמי לבן לקישוט: סליל מלפפון