שקשק לי גריי גוס: שבוע הקולינאריה הצרפתי

שבוע הקולינאריה הצרפתי הוא לא פחות מגן-עדן לפודיז שהפך כבר למסורת. הנה הקוקטיילים החגיגיים שנבחרו כדי ללוות את המנות המיוחדות...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
גריגוס
גריגוס | צילום: יח"צ
2
גלריה

שבוע הקולינאריה הצרפתי, המחבר בין הקולינאריה הצרפתית לזו המקומית, הוא גן-עדן לפודיז שהפך כבר למסורת. הנה הקוקטיילים החגיגיים שנבחרו כדי ללוות את המנות המיוחדות...

שבוע הקולינאריה הצרפתי, הנערך במחוזותינו זו הפעם השישית ברציפות ויתקיים עד לתאריך ה-8 בפברואר, הוא לא פחות מחגיגה קולינארית המתמקדת בהידוק הקשר בין הקולינאריה הצרפתית לזו המקומית ובהבאת הניחוח הצרפתי למסעדות האהובות עלינו, אבל לא רק. במהלך אותו השבוע נערכים גם סדנאות, כיתות אומן ומפגשים מרתקים שכולם עוסקים באוכל ושתייה שמקורם בבירת הקולינאריה העולמית.

שבוע הקולינאריה הצרפתי - שפים מוכשרים, חומרי גלם מעולים, ורעיונות מקוריים מארץ הקודש של הקולינאריה העולמית...(צילום: יח
שבוע הקולינאריה הצרפתי - שפים מוכשרים, חומרי גלם מעולים, ורעיונות מקוריים מארץ הקודש של הקולינאריה העולמית...(צילום: יח

המסעדות המשתתפות באירועי שבוע הקולינאריה הצרפתי שיתקיים ברחבי הארץ התחמשו להן בשפים צרפתיים מוערכים שיבשלו מנות דגל ממסעדות הבית שלהם ברחבי צרפת ואף מנות ספיישל שיותקנו ביחד עם השפים המקומיים, כאשר המשקה שנבחר לייצג את השבוע החגיגי הזה הוא וודקה 'גריי גוס' שתופיע בדמותם של 4 קוקטיילי דגל של בית הוודקה הצרפתי שנבחרו בקפידה עבור שבוע הקולינאריה הצרפתי על-מנת ללוות את המנות.

האיש שעומד מאחורי שיתוף הפעולה ההדוק בין הוודקה הכי צרפתית שיש לשבוע הכי צרפתי שיש כאן הוא אליעד זמיר, מנהל הדרכה ושגריר המותג בחברת אקרמן, החברה היבואנית, שנקרא לדגל כדי לספר בכמה מילים על החיבור המתבקש, כמו גם לעזור לכם - הקוראים בבית - להכין את אותם מתכוני קוקטיילים מפוארים, לגמרי בעצמכם במטבח הפרטי שלכם.

"החיבור הזה בין שפים ישראלים לצרפתים מתקיים בארץ כבר בפעם השישית ומדובר בעניין מאוד חשוב מבחינה קולינארית ותרבותית", מסביר אליעד זמיר. מדובר באירוע חגיגי שמביא אתו שפים מוכשרים, חומרי גלם מעולים, ורעיונות מקוריים מארץ הקודש של הקולינאריה העולמית ומחבר אותם לקולינאריה הישראלית שבהחלט נמצאת אף היא על המפה הקולינארית וזוכה להערכה רבה מסביב לעולם".

ואיך גריי גוס נכנסת לתמונה?
איזה דרינקים מיוחדים מוגשים בשבוע הזה?

מנה וחצי גריי גוס אגס חצי מנה ליקר אלדר פלאור סנט ז'רמיין 2 מנות מיץ מלפפון חצי מנה מיץ לימון סודה, לסגירה קרח

מכניסים לשייקר את כל המרכיבים מלבד הסודה ומשקשקים במרץ עם הרבה קרח. מסננים סינון כפול לכוס הייבול מלאה בקרח ומקושטת בסרטי מלפפון, סוגרים בסודה ומגישים.

מנה גריי גוס תפוז 3 מנות קמפארי 3/4 מנה אמרטו 2 מנות מיץ תפוזים סודה, לסגירה קרח

מכניסים לשייקר את כל המרכיבים מלבד הסודה ומשקשקים במרץ עם הרבה קרח. מסננים סינון כפול לכוס הייבול מלאה בקרח ומקושטת בקליפת תפוז, סוגרים בסודה ומגישים.

תגיות:
וודקה
/
קוקטיילים
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף