גם אתם נתקלתם בלא מעט שתיינים שמלחיתים בלי בושה מול המקפיא של הוודקות בברים? קבלו את גל סידס עם קוקטיילים על זוברובקה שיקררו גם לכם את אוגוסט...
תודו שאין מה לעשות - המשקה הקפוא הזה, שהסמיך תחת צינת הפריזר, הוא הפיתרון המושלם לימים והלילות החמים והדביקים האלה. "תשתו פולנייה", אני אומר לכולם. אחת השליפות החביבות עליי, לפחות מתוך הפריזר, היא 'זוברובקה' - וודקה מתובלת בתמציות עשב הביזון שנותן לה יותר מטעם, ארומה עדינה וכיפית של טבק, קינמון ותבלינים, והופך אותה לקצת יותר מסתם וודקה רגילה.
מנה זוברובקה חצי מנה מיץ לימון שתי מנות מיץ תפוחים איכותי פירות יער טריים (אופציונלי) לקישוט: פרוסת לימון
מערבבים נמרצות את הוודקה, מיץ התפוחים ומיץ הלימון, ויוצקים לכוס גדולה עם הרבה קרח. מקשטים בלימון ובפירות יער שיוסיפו צבע כיפי.
מכינים סירופ טימין: חולטים חצי צרור טימין במים רותחים עם שתי כפות סוכר למשך 20 דקות, ובינתיים עושים איזה צ'ייסר קטן לכפרת עוונות.
מנה זוברובקה חצי מנה מיץ ליים טרי חצי מנה סירופ טימין
מערבבים טוב-טוב את כל המרכיבים ומוזגים לתוך לואובול מפוצצת קרח כתוש (שימו קרח במגבת מטבח ותדפקו עליו עם פטיש שניצלים). מקשטים בענף טימין יבש, ואם ממש בא לכם להרשים את האורחים - תשרפו אותו קצת.
מנה של זוברובקה כמה טפטופים של וורמוט לבן ויבש נגיעה קטנה של ג'ין (לאמיצים בלבד) מעט נוזל מהמוחמץ החביב עליכם