משלוח חדש של מאלט וויסקי מהאי אראן שבמערב סקוטלנד נחת לא מזמן ברשת חנויות 'דרך היין'. טל חוטינר הלך לרחרח וחזר כדי לספר...

מקור המים המשובחים של המזקקה שוכן לא רחוק ממנה, שמו לוך נאדיווי והוא נחשב לאחד האיכותיים בסקוטלנד. גם המיקרו-אקלים של האי שנחשב חם יותר בזכות זרם הגולף החם שעובר לחופיו, עוזר ליישון מהיר יותר של הוויסקי בחביות. במזקקה משתמשים רק בשעורה סקוטית כאשר 70% ממנה עוברים ייבוש באוויר חם ללא כבול בכלל, 20% עישון קליל של כ-20 PPM, ועוד 10% של שעורה מעושנת לדרגת 50 PPM.
מבחינת תהליך הייצור והעבודה מתנהגת המזקקה כמזקקת בוטיק קטנה וידנית, דבר המאפשר לה את היכולת לשנות ולייצר גרסאות שונות, חדשות או ייחודיות. כל הוויסקי של המזקקה לא עובר סינון קור ולא תוספת צבע. מדובר בוויסקי בלי כיסויים ובלי יותר מדי התערבות, חוץ מהחביות, כמובן. אז מה יש לשתות?
גם כאן אין סינון קור ותוספת צבע, והוויסקי הזה מבוקבק בחוזק שמאפשר את זה - 46%. ניחוח של פירות יבשים ועשירים יחד עם משהו טרופי באף, ושוב - הווניל הקלאסי והעדין. לוויסקי פיניש מלא ועגול עם מרקם שמנוני ומצפה פה.