בעוד מרבית מזקקות הסינגל מאלט משתייכות כיום לקונצרנים ענקיים, מזקקת 'גלנפרקלאס' הסקוטית נשארת נאמנה למסורת ומסרבת להיכנע לטרנדים עולמיים. והאמת – לגמרי בצדק...
אחת המזקקות האחרונות שממש נשארו בבעלות משפחתית היא מזקקת 'גלנפרקלאס'. בעוד מרבית מזקקות הסינגל מאלט משתייכות כיום לקונצרנים ענקיים, או לחברות מקומיות גדולות, אחת הקטנות שעדיין חיה ובועטת היא ללא ספק מזקקת 'גלנפרקלאס'. אולי בזכות הבעלות והמסורת המשפחתית בוחרים בני המשפחה לייצר במזקקה וויסקי בדרך שלהם, ללא שינוי סגנון או כניעה לטרנדים עולמיים כאלה ואחרים, כמעט כמו שנהגו לייצר לפני 50 שנה ויותר.
המזקקה שוכנת בחווה בעלת אותו שם באזור הספייסייד שבסקוטלנד אשר נרכשה על-ידי ג'ון גרנט בשנת 1865. בתחילה השכיר ג'ון גרנט את פעילות המזקקה, ורק כאשר ירש אותו בנו ג'ורג' החלה המשפחה לזקק וויסקי בעצמה. דרך אגב, בחור בשם סמית ששכר בעבר מבני המשפחה את המזקקה, עזב ופתח את המזקקה המפורסמת 'קראגנמור' (...). המזקקה הוקמה בעצם כבר בשנת 1836, אך מסתבר שיש תיעוד לייצור וויסקי במזקקה כבר משנת 1791.

איאן מק'וויליאם, נהל השיווק של המותג שהגיע לפני כשבוע לארץ ודאג לתת לנו לשתות, עובד במזקקה כבר 13 שנה בכל העמדות כמעט: מאיש ייצור וזיקוק דרך תפקידים שיווקיים, עד שהפך למעיין פרזנטור של המותג כיום. הנה כמה דוגמאות של הוויסקי הזה שאפשר למצוא כיום בישראל ובעיקר ברשת 'דרך היין'.