סדרת 'היובל' של יקב ירושלים שהושקה לא מזמן חוגגת את איחודה או שחרורה של העיר הסוערת הזאת, אבל היא גם חגיגה אישית של איש אחד מיוחד: היינן סם סורוקה...
הגוורצטרמינר, כך סיפרו לי פעם, הוא זן מריר מטבעו, לכן יקבים מעדיפים לעשות ממנו בעיקר יינות חצי יבשים, שהמתיקות שלהם מוחקת הכל. לגוורצטרמינר היבש של ירושלים, שנעשה מענבי אזור שילה בשומרון, שגם הוא אמור לחגוג יובל לאיחוד או שחרור, יש ריחות טהורים של פירות טרופיים, פרחים ומי וורדים, טעמי פרי מאוזנים וסיומת חמצמצה-מתוקה שעושה חשק לעוד. מסתבר שזה היין הטוב בסדרה.