המהפכה השנייה: יומהולדת ל'דרך היין'

רשת 'דרך היין' חוגגת החודש 24 שנים. צחי ימין, שעשה שם את צעדיו הראשונים, מקווה שהם לא זוכרים את הנער המעצבן שהיה מציק למוכרים בשאלות על יינות יקרים ובסוף קונה את היין הכי זול...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין
2
גלריה

רשת 'דרך היין' חוגגת החודש 24 שנים. צחי ימין, שעשה שם את צעדיו הראשונים, מקווה שהם לא זוכרים את הנער המעצבן שהיה מציק למוכרים בשאלות על יינות יקרים ובסוף קונה את היין הכי זול...

"המהפכה השנייה של ענף היין הישראלי", כך הגדיר דניאל רוגוב (ז"ל) את פתיחתה של חנות 'דרך היין' הראשונה ברחוב החשמונאים בתל-אביב, בשנת 1993. ומשום שאני הייתי רק זאטוט בן 3 באותם ימים, נכפה עליי לנבור בין רשמיו של רוגוב הפזורים ברחבי האינטרנט, כדי להשלים את כתב החידה. כך הבנתי למשל שהמהפכה הראשונה בענף היין הישראלי, לדידו של רוגוב ז"ל, היתה הקמת 'יקב רמת-הגולן' ב-1983. נו טוב, זה כבר היה קצת צפוי, ואפילו קצת אירוני נוכח הפיכתם של שני האחרונים לשותפים לעבודה.

אמנם החנות המיתולוגית ברחוב החשמונאים בתל-אביב היא לא חנות היין הגדולה ביותר בארץ, וגם לא בהכרח תמצאו בה יינות אקזוטיים שרק פרצו לתודעה, אך לטעמי חסרונות אלה מטשטשים למול חוויית הקניה, המקצועיות והחדשנות, לצד היכולת להוות מוקד לגירויים מעניינים כפי שיודעים ברשת 'דרך היין' לספק ללקוח.

בין אם מדובר בפתיחת בית-ספר ליין בשנת 1995 בהנחייתם של בכירי הייננים בארץ, הפקת אירוע מכירת יין פומבית ראשונה מסוגה במשכנות שאננים בשנת 1997, או הקמת מועדון לקוחות עוד בשנת 1998 המאפשר רכישה עתידית של יינות כפי שנהוג ברחבי העולם. וגם העלאתו של אתר מכירות אינטרנטי לרשת כבר בשנת 2000, כשכולנו עוד שילמנו על גלישה באינטרנט פר-דקה. בקיצור, נראה שהחבר'ה בדרך היין עשו כל מה שאפשר כדי לעורר בארץ את תרבות היין המנומנמת.

גם כעת, משמלאו לה 24 חורפים, החיפוש אחר חידושים שיימשכו את חובבי היין הצעירים והוותיקים לא תם. אם זה בדמות השיפוץ המרענן שביצעו לא מזמן בחנות היין הוותיקה ברחוב החשמונאים, ואם בזכות הצבתן של מכונות מזיגה לטעימה חינמית של 40 יינות מתחלפים. אלי שקד, מנכ"ל הרשת, שראוי לזקוף לזכותו ולזכות משפחתו חלק לא מבוטל מתרבות היין שנרקמה בארץ כפי שאמר רוגוב, יודע שעל מנת לגרום לדור ה-Y לבכר שתיית יין על-פני משקאות אחרים, הוא צריך לספק כל העת גירויים וחידושים.

דרך היין
דרך היין

אנשי 'דרך היין' מסבירים כי כל יין שנכנס לפורטפוליו הרחב של הרשת עובר טעימה עיוורת המתבצעת על-ידי מנהלי רשת, על-מנת שיוכלו לשפוט כל בקבוק באובייקטיביות. אך לא די בכך - במקביל נשלחים שני בקבוקים מאותו היין לבדיקות מעבדה, כחלק מבקרת איכות שהרשת לא מוכנה להתפשר עליו - לא משהו מובן בקנה מידה ישראלי.

בקרוב מתכוונת הרשת להשיק אתר אינטרנט חדש ועדכני, ובו, בשונה מהאתר הנוכחי, תתאפשר רכישת יין אונליין. אני, מכל מקום, אמשיך להיות אותו לקוח "נודניק" שמעדיף לבקר בחנות, לטעום יין או שניים, ולפטפט ולהתפלסף עם המוכרים. מבחינתי רכישת יין היא לא עוד פריט ברשימת הקניות שלי, אלא חוויה אמיתית בעלת עניין ומשמעות. כמה טוב שיש מי שיודע לספק אותה.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף