יאיר גת ישב עם היינן דניאל פרינדברג מיקב 'טפרברג' לשיחה מרתקת ושמע ממנו על הפילוסופיה שעומדת מאחורי הייצור של יינות לבנים. שיחה רוויית חמצן...
החמצן, שמהווה עשרים ואחד אחוז מהאוויר שאנחנו נושמים, אחראי לאחד הפגמים האיומים ביותר שתוכלו למצוא ביין: חמצון. איך זה יכול להיות?, אתם אולי שואלים, הרי המומחים שלימדו אותנו לטעום יין, דיברו על זה שצריך לערסל את היין בכוס כדי לתת לו 'להיפתח', לפני שמריחים וטועמים. "התשובה, כמו בעוד כמה תחומים בחיים", אומר היינן דניאל פרינדברג, "נמצאת במינון".

בשנים האחרונות אנחנו שומעים יותר ויותר דיבורים על 'יינות טבעיים', שנעשים במינימום התערבות טכנולוגית. שאלתי את דניאל האם לדעתו כל ההתערבות הטכנולוגית הזו לא פוגעת באופי של הזן והאזור ומביאה בסופו של דבר לעשייה של יינות 'קוקה קולה', והוא אמר שלא צריך להיות קיצוניים, ושלתפישתו, הטכנולוגיה צריכה לעזור למה שנותן הטבע, ולא להשתלט.
בסיום השיחה, שאלתי את דניאל על היינות שהוא היה רוצה לעשות באמת. "אני הכי מתחבר לריזלינג", הוא ענה, "וליינות מצפון עמק הרון". האם בעקבות ההצטרפות שלו ליקב, יצטרפו גם יינות כאלה לקטלוג היינות של 'טפרברג'? בואו ניקח הרבה אוויר, נחכה ונראה.