האדמה הטובה: יינות יקב Gassac

היינות של יקב 'Gassac' נעשים בגישה מרעננת וקלילה, כזו שיושבת בול על מזג-האוויר וטעמי המטבח הישראלי. למרבה השמחה גם התמחור שלהם הגיוני במיוחד...

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מעריב אונליין - זכויות יוצרים
מעריב אונליין - זכויות יוצרים | צילום: מעריב אונליין

יאיר גת טוען שהיינות של יקב 'Gassac' נעשים בגישה מרעננת וקלילה, כזו שיושבת בול על מזג-האוויר וטעמי המטבח הישראלי. למרבה השמחה גם התמחור שלהם הגיוני במיוחד...

בשנת 1972 נטעו בני הזוג את הכרם הראשון שלהם, ובמקביל התחילו לבנות מרתף חביות במה שהיה תחנת מים בתקופה הרומאית. את בציר 78 הם עברו בעזרתו של פרופסור אמיל פינו, שייעץ בין היתר גם ליקבים כמו 'שאטו מרגו', 'שאטו או-בריאון', 'לה מזון או בריאון' ועוד. "למה פרופסור מכובד כמוך, שעובד עם הכרמים הכי טובים בצרפת, טרח לעזור ליקב לא מוכר בלנגדוק?", נשאל פרופסור פינו כמה שנים מאוחר יותר. "נכון, אני מייעץ ליצרנים הכי טובים בצרפת", הוא ענה, "אבל אף פעם לא היה לי מספיק מזל כדי לראות 'גראן קרו' נולד".

בלנד לנגדוק טיפוסי של סירה, גרנאש וקריניאן שגדלו בתנאים דומים לזנים הלבנים שמרכיבים את ה- Guilhem Blanc. כבשים וצמחייה טבעית, זוכרים? היין, שבילה חמישה חודשים במכלי נירוסטה מציג ריחות אופייניים של פרחים, פירות כהים טריים, תבלינים ועשבי תיבול. המרקם שלו רך ונעים, המבנה מעוגל, טעמי הפרי השחור מוצקים וטובים והסיומת ארוכה והרמונית.

הוא נעשה מענבי קברנה סוביניון, מרלו וסירה בחלקים פחות או יותר שווים. למרות שהוא התבגר ללא מגע עם עץ ולמרות גילו הצעיר, הוא הפגין ריחות מפותחים של פירות סגולים, פרחים, פטריות, עור ופרי שחור מוצק, אבל קצת עייף. המבנה שלו מעוגל ונעים, החמיצות טובה והמבנה מוצק. מי שאוהב שהיינות הצעירים שלו משחקים אותה בוגרים לגילם, ייהנה ממנו מאוד. יודעים מה? גם מי שלא.

תגיות:
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף