טל חוטינר טעם את 'כתום ספיישל אדישן 2016' – היין החדש של יקב 'ירושלים' וחושב שבהחלט מדובר בהפתעה בגזרה...
יין כתום הוא כינוי ליין לבן, לא ממש חשוב מאיזה זן, שעובר תהליך ייצור שיותר דומה לתהליך אותו עובר יין אדום. תהליך הייצור מתאפיין בעיקר בהשריה ארוכה של הזנים הלבנים על הקליפות, השריה שיכולה להגיע גם עד חודשים, או אפילו להתססה של התירוש על קליפותיו, ממש כמו ביינות אדומים. לא רק הצבע מרמז לכתום, אלא גם החוויה מהיין שלא דומה לחוויה של שתיית יין לבן. היינות הכתומים שונים, בדרך-כלל, בטקסטורה שלהם, וכמובן - בספקטרום הניחוחות שלהם, שנעים פעמים רבות מקצה פרחוני מעט לכיוון הלבנים ועד לעשבוניות, חמצון עדין ומעט שמנוניות.