אירועי "היכל היין" הציגו לא רק יין ישראלי חדש, אלא גם כמה יינות יבוא מיוחדים שיקסמו לחובבי-היין ויאתגרו את התעשייה המקומית...
הלוואי ובתחומים אחרים בחיינו היינו יכולים להיות פטריוטים כמו בכל הקשור ליין: הישראלים אוהבים יינות ישראליים. אצל חלקנו זו הכשרות ואצל האחרים זהו הרצון לתמוך בתעשייה שהיא סמל להיותנו, אחרי הכל, בני-תרבות (...). יחד עם זאת, ההיצע המטורף של יינות יבוא מרחבי העולם, במחירים נוחים ובקשת טעמים שתקלע אל מאווייו של כל חובב-יין, מציבה בפני התעשייה הישראלית אתגר ומחדדת, לפחות לטעמי, את הכיוון המיוחד של הזנים הארץ-ישראליים שהענף חייב לשאוף אליהם, אם ברצונו לשרוד לאורך זמן בשוק מקומי ועולמי שמחפשים כל העת את החידוש, הריגוש, הייחוד והבידול. אפרופו יבוא, הנה דוגמא לארבעה יקבים: יווני, שני איטלקים וצרפתי, שנחשפו לראשונה באירוע המרתק שהתקיים בשבוע שעבר...
Argyros
אחיו הגדול של היין הקודם משלב בתוכו נגיעות של חבית: אמנם 80% מהיין תסס במכלי נירוסטה, אבל חלקו הועבר ליישון בן 6 חודשים בחביות עץ אלון שהעניקו לו מורכבות נעימה, מבלי להעיק או לפגום ברעננותו. ליין ניחוחות פרי הדר ופריחה משולבים עם מינרליות עדינה ונראה שהוא בעל פוטנציאל התיישנות נאה.
Domaine Vacheron
סוביניון בלאן, מגפנים מבוגרות מהחלק העליון של האפלסיון, שנבצר בבציר ידני ועבר תסיסה ספונטנית במכלי נירוסטה וכן יישון בחביות במשך שנה. לסנסר הזה ארומה של פרי הדר לצד מינרליות וניחוחות מעושנים. נדמה שהוא יוסיף להתיישן בנעימות עוד שנים רבות.
Icardi
יין ברברה שלאחר התסיסה במכלי נירוסטה התיישן עוד כשנה וחצי בחביות. הכרם נטוע על אדמה חולית שמשפיעה על טעמי הפרי. זהו יין מורכב ואלגנטי, אך יחד עם זאת כמעט "מתובל", במחיר נוח להפליא.
יין נביולו מכרם יחידני מאזור ברברסקו שהתיישן בחבית במשך כשנתיים לאחר התסיסה. צבעו של היין הוא אדום-כתום אופייני לברברסקו ומתבטאים בו ניחוחות של פרי אדום. ברברסקו מצוין בעל פוטנציאל התיישנות לא רע.
ההיפך הגמור מהיין הקודם, יין גדול - בטעם, בסגנון ובמחיר. 100% סנג'ובזה מגפנים בנות 35 ומעלה מאזור פיזולה הסמוך לפירנצה. תהליך הייצור של היין הזה מיוחד: הפרי תסס בחביות עץ קטנות פתוחות תוך כדי ערבוב של קליפות הענבים (punching down) ולאחר מכן התיישן היין 18 חודשים בחביות. היין הזה זוכה כמעט מדי שנה לציונים גבוהים מאוד ממבקרי היין החשובים בעולם. הוא ניחן בניחוחות מבושמים של פרי אדום ושחור עם איזון מעולה, טאנינים קטיפתיים ומרקם מלטף.