רוני ססלוב על מחסן קירור ישן, 3 אגרונומים חברי קיבוץ עם חלום אחד, כלב מיתולוגי ואיש אחד עקשן שנחוש לגדל פטריות כמהין דווקא בישראל. קבלו את הסיפור של 'יקב ברעם'...
בצמוד לכרם של יקב ברעם ישנו יער אלונים שניטע על-ידי יחידת המחקר והפיתוח של משרד החקלאות. בשנת 1994 הודבקו שורשיהם של עצי אלון, מ-17 סוגים שונים ב-7 חלקות שונות בארץ, בנבגי פטריות כמהין מזנים שונים מאיטליה. לאחר 17 שנה הפרויקט הוגדר ככישלון והחלקות נזנחו. כולן חוץ מאחת.
על כלבים ואנשים

כיום המכירה היא בעיקר למסעדות. הצוות האחראי על פטריות הכמהין בקיבוץ ברעם עורך סדנאות העשרה לשפים על-מנת ללמד אותם טכניקות מומלצות לעבודה עם הפטריות הספציפיות הללו, בעוד הם דואגים שהפטריות יגיעו למטבחי המסעדות יום עד יומיים מרגע הוצאת הכמהין מהאדמה. כשיש תירוץ לשים איור של כלב על תווית בקבוק היין - הולכים על זה. היות שהחיבור בין הכרם של ברעם והיער הסמוך הוא לגמרי מתבקש, בחרו אנשי היקב באיור של נער עם כלב, כאשר הנער הוא לא אחר מאשר יורם לוצטי, חוקר הכמהין. מה שהחל כמעין בדיחה פרטית בקרב אנשי הקיבוץ, הפך לתווית מקסימה ומרעננת בין בקבוקי היין על המדף.
היין הזה, שנעשה מ-85% מרלו ו-15% קברנה סוביניון מכרמים בגובה 700 מטר מעל פני הים, שהה במשך שנה בחבית עץ אלון. געגוע לחורף מתבטא ביין הזה, ניחוחות של יער ארזים, פטריות, אדמה רטובה, שזיפים, דובדבנים, וניל, שוקולד, קרמל וטבק. הפה בינוני ולא כבד, אז מתחשק לשתות ממנו בכיף ואפילו יש לו סיומת חמצמצה כמו של דובדבני וישניאק.
היין הזה נעשה מ-100% קברנה סוביניון ושהה במשך שנה בחבית עץ אלון. עם המזיגה הראשונה הוא היה קצת ביישן בניחוחות שלו - דבר המראה שהוא רוצה שלא נמהר אתו. עם הזמן עולים ניחוחות של פרי יער חמצמץ, ליקריץ, אספרגוס, פלפל שחור ווניל. בפה הוא נעים ומלא.
זה יופי של סירה. יין 100% זני אשר שהה שנה בחביות עץ אלון. היין שחור מאוד עם ניחוחות של ליקריץ, זפת וטיול ביער רטוב. בפה היין מלא ונעים עם סיומת של פלפל שחור. רצינו סירה וקיבלנו סירה.
היין הזה, שמייצרים ב'יקב ברעם' רק בשנים ממש טובות, הוא שילוב של פטיט ורדו וקברנה סוביניון אשר שהו במשך שנה בחביות עץ אלון. באף יש ניחוחות של פרי בשל, קרמל, וניל, שוקולד, פלפל שחור ועוגיות חמאה. זה יין שרוצה להרשים אותנו באלגנטיות שלו.
ואיזה ביס קטן
