יאיר גת טעם את היינות החדשים של רקנאטי שהושקו לאחרונה, וטוען שמדובר ביינות מאוזנים המכוונים לצרכני היין בני זמננו...
בציר 2016, הוא אחד הבצירים המוקדמים ביותר בכרמים של רקנאטי. הגפנים החליטו לרוץ קדימה למרות חודש יוני ה'סביר', ויולי ה'לא נורא', והתוצאה: שליש מענבי הבציר הנוכחי הגיע ליקב, בתקופה שבבצירים קודמים בקושי התחילו. החדשות הטובות הן שהבציר המוקדם יחסוך מהענבים את ההתמודדות עם אוגוסט וספטמבר שרק אלוהים יודע מה הם יביאו אתם...
בציר מוקדם או לא, את מכונת השיווק של היקב אי-אפשר לעצור. הייננים צרובי השמש הוזעקו מעבודתם וכתבי היין משנת אחר-הצהריים הממוזגת שלהם, להשקת היינות החדשים בסדרת ספיישל רזרב, פלוס מראווי אחד. קצת מפתיע שצמד המילים 'ספיישל רזרב' שחולל כאן התרגשות רבה בשנות התשעים של המאה שעברה, עדיין חי ובועט על גבי תוויות של יקבים ישראליים לגיטימיים. היינות עצמם התגלו לשמחתי כמתונים, מאוזנים, נעימים לשתייה, ומכוונים לצרכני היין בני זמננו. לפחות אלה מהם שמוכנים ויכולים לשלם.


