יאיר גת בוחר זן אחד בחודש, וכמו תמיד – ברור שיש לו מה להגיד. והפעם: שיראז...
למרות שלא עבר זמן רב מדי מאז הבציר, היין מתחיל לגלות סימני התבגרות כמו ריחות של פירות יבשים ובלסמי, מלווים בנגיעה של עץ לא מאוד חדש. המבנה שלו מוצק, החמיצות טובה ומרקם שלו נעים, אבל התחושה היא שהפרי איבד מכוחו והטעמים מתפזרים ברכות בחלל הפה ונעלמים די מהר. התבגר. אבל טרם זמנו.
מהכרמים במרכז ובצפון רמת-הגולן נעשה יין סגול כהה, עם ריחות של פירות אדומים בשלים, פירות בוסר, עץ קלוי, עלים יבשים ועשבי תיבול טריים. המרקם חלק וטעמי הפרי המרוכזים והמתובלים, משולבים בחמיצות טובה ונתמכים על-ידי מבנה מוצק. הסיומת ארוכה בטעמי פרי, מוקה וטבק. עשוי היטב ומתאים בעיקר לימים קרים.
ריחות עשירים של בשר מעושן, עץ קלוי, פרחים, עשבי תיבול ופרי טרי גולשים מהכוס, ומשתלטים ברכות על האף. בפה מתגלה יין סמיך ורך, עם טעמי פרי טובים, תיבול איכותי וחמיצות טובה. הסיומת ארוכה, מורכבת ומשלבת חמיצות, מתיקות ותיבול. יין שנולד להרשים ומגשים את ייעודו לא רע בכלל.
יש לו ריחות רעננים של פרחים, פירות שחורים טריים, בשר מעושן ותבלינים, עם נגיעה של אדמה לחה, ולא מעט עץ קלוי. הטעמים קצת פחות רעננים והולכים לכיוון בשל, עמוס ומתקתק יותר. המבנה רך, המרקם מלוטש החמיצות טובה והסיומת ארוכה. עוד כמה שנים בבקבוק יאפשרו לו לגלות את אופיו האמיתי.