בשבת לפנות בוקר ירדו גשמים בעיקר לאורך החוף והסתכמו בכ-15-10 מ"מ (11 מ"מ בחיפה, 16 מ"מ בחדרה, 13 מ"מ בקו הרצליה-תל אביב ושבעה מ"מ בחוף הדרומי, מסכם מנהל השירות המטאורולוגי בבית דגן, ד"ר עמיר גבעתי את המערכת הגשומה הקצרה.
"היום- ה-1 במרץ, מהווה את תחילתו של 'האביב המטאורולוגי' (לעומת המועד האסטרונומי, יום השוויון בין שעות היממה לשעות הלילה, אשר יחול השנה ב-20 במרץ)", מסביר ד"ר גבעתי ומתריע: "פברואר המשיך את המגמה של חודש ינואר וגם הוא היה שחון ודל במשקעים (אם כי לא באופן קיצוני כמו ינואר".
ד"ר גבעתי מציין, כי סיכום חודשי עונת הגשמים העיקריים עד כה – אוקטובר-פברואר, מצביע על כך שחלקים גדולים בישראל נמצאים במצב של "בצורת קיצונית", עד מצב "יבש מאוד" (הרי הגליל והגולן, הרי ושפלת יהודה, החו המרכזי והפוני והנגב). עוד עולה מנתוני השירות המטאורולוגי עד כה, כי בצפון הארץ הכמויות מסתכמות ב-40% בלבד ביחס לממוצע (רמת הגולן).
"זהו ערך נמוך בצורה חסרת תקדים, שעוד לא תועד באזור זה מתחילת המדידות, מלפני 70-50 שנים (תלוי בתחנה)", הוא מסביר – גל הקור 'קורל' שהשפיע עלינו רק לפני כשבוע כבר מרגיש כמו זיכרון רחוק, אבל אותותיו עדיין ניכרים, למשל בטמפרטורות הים התיכון, שירדו עקב האוויר הקר מ-19 ל-17 מעלות (הממוצע בתקופה זו עומד על 17-16 מעלות).
ד"ר גבעתי מציין עוד כי סימני האביב המתקרב כבר ניכרים. "בימים הקרובים לא צפוי גשם, אבל מיום רביעי בשעות הערב ובעיקר ביום חמישי, נושפע משקע רום אופייני לעונת המעבר, אשר יכול להוריד גשמים עזים בכל נקודה בארץ, כולל בדרום ולהביא עימו שטפונות נרחבים", הוא מתריע עוד.