יום האישה 2019: "אנחנו בחיפה חיים על פצצה מתקתקת"

פרויקט מיוחד של מעריב: מימי פרץ, ממובילות המאבק בזיהום האוויר במפרץ חיפה, איבדה מספר בני משפחה בעקבות מחלות: "אני חיה ונושמת בז"ן כל חיי"

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
מפעל כרמל אולפינים, בז"ן
מפעל כרמל אולפינים, בז"ן | צילום: אילן מלסטר, המשרד להגנת הסביבה
2
גלריה

מימי פרץ (55), אם לשניים וסבתא לחמישה, נולדה וגדלה בחיפה, מתגוררת בה כל חייה ושם התגוררה גם רוב משפחתה. אהבתם לעיר ולחיים בה גבתה ממשפחת פרץ את המחיר הכבד ביותר. אביה נפטר מסיבוך נשימתי כשהייתה בת 15, אמה נפטרה מסרטן בגיל 72, גיסה נפטר אף הוא מסרטן בגיל 30, חמותה הלכה לעולמה בגיל 70, לאחר התמודדות ארוכה עם המחלה הארורה, ובימים אלה מנהלים בעלה, אחיה ואחותה מאבק לחיים לאחר שלקו בסרטן המעי הגס ובלימפומה. האובדן והחולי הוביל את מימי למאבק שהפך למשימת חייה: לעצור את הזיהום במפרץ חיפה ולאפשר אוויר נקי לדורות הבאים.

"אין דין ואין דיין, משרדי הממשלה לא פועלים מספיק", היא אומרת. "קוראים למפעלים לשימועים, עושים קצת נו־נו־נו, נותנים קנסות והולכים הביתה. קנס כזה לא מדגדג למפעל של מיליונים. הזיהום מהווה סכנה לסביבה ולבריאות של כל אדם בחיפה ובקריות".

"יש 11% יותר חולי סרטן, פי 2.3 חולי אסתמה ופי 17 חולי סרטן מעל גיל 65". מימי פרץ. צילום: יח"צ
"יש 11% יותר חולי סרטן, פי 2.3 חולי אסתמה ופי 17 חולי סרטן מעל גיל 65". מימי פרץ. צילום: יח"צ | "יש 11% יותר חולי סרטן, פי 2.3 חולי אסתמה ופי 17 חולי סרטן מעל גיל 65". מימי פרץ. צילום: יח"צ

"אזור חיפה הוא המזוהם ביותר בארץ", אומרת פרץ. "בז"ן פולט מדי שנה עשרות אלפי טונות של חומרים רעילים ומסרטנים. התחלואה והתמותה ממחלות הקשורות בזיהום אוויר, מים וקרקע גבוהות יותר מכל אזור אחר בארץ. יש 11% יותר חולי סרטן, פי 2.3 חולי אסתמה ופי 17 חולי סרטן מעל גיל 65 המתגוררים בקרבת מכלי הדלק. אני ומשפחתי שילמנו ועדיין משלמים מחיר אישי כבד ביותר. אנחנו חיים פה על פצצה מתקתקת וחשוב שנתעורר ונגן על ילדינו ואהובינו".

תגיות:
זיהום אוויר
/
בז"ן
/
זיהום במפרץ חיפה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף