משלחת של אלף מנהיגים נוצרים ומשפיענים הגיעה לישראל ותוכשר לשמש שגרירים בקהילותיהם ובקמפוסים ברחבי ארצות הברית. המשלחת מגיעה במסגרת חגיגות העשור למוזיאון ידידי ישראל ובשיתוף משרד החוץ.
ד"ר מייק אוונס, מייסד מרכז מורשת ידידי ישראל בירושלים, יועץ לנשיא ארצות הברית דונלד טראמפ ונשיא ומייסד ארגון Friends of Zion, יזם את תוכנית השגרירים, ובשיתוף משרד החוץ מביא את המשלחת הגדולה ביותר של מנהיגים נוצרים אמריקאים מאז קום המדינה. יותר מאלף מנהיגים נוצרים, המייצגים עשרות מיליוני אמריקאים, יוסמכו לשמש כשגרירי Friends of Zion.
מרכז מורשת ידידי ישראל הוא הבית הבין לאומי הרשמי של קהילת הנוצרים האוונגליסטים, שמונה יותר מ-750 מיליון איש ברחבי העולם. "רוב ציוני העולם אינם יהודים", מדגיש ד"ר אוונס.
מרכז מורשת ידידי ישראל זוכה להוקרה רחבה בישראל. קרוב לחצי מיליון ישראלים השתתפו באירועי הארגון מאז הקמתו, ביניהם מאות שגרירים מרחבי העולם. פרס ידידי ישראל, שאותו ייסד נשיא המדינה התשיעי שמעון פרס, הוענק ליותר מנהיגים מכל פרס ישראלי אחר, ובהם גם לנשיא דונלד טראמפ בחדר הסגלגל. מרכז מורשת ידידי ישראל מפעיל גם את פלטפורמת המדיה החברתית הגדולה בעולם המזוהה עם ישראל ופועלת למאבק באנטישמיות.
הגעת המשלחת לישראל מתקיימת השנה במסגרת חגיגות עשור למוזיאון ידידי ישראל. כחלק מהחגיגות יושק במוזיאון מיצג חדש וראשון מסוגו בישראל, ובו סימולציה של הולוגרמות המדמה מסיבת עיתונאים עם ראשי ממשלת ישראל בעבר ובהווה. בן גוריון, גולדה מאיר, יצחק רבין, שמעון פרס ובנימין נתניהו יופיעו כהולוגרמות באיכות גבוהה, ימסרו הצהרות, ישיבו לשאלות בקולם המקורי, ויציעו לקהל חוויה אינטראקטיבית יוצאת דופן שלא נראתה עד היום בישראל.
דן אורין, מנהל המחלקה לקשר עם החברה האזרחית במשרד החוץ, מסר: "משרד החוץ רואה ביוזמה של ארגון ידידי ישראל ובהובלתו של ד"ר מייק אוונס מאמץ חשוב ומבורך להבאת קהלים מובילים ומשפיעים לישראל. אנו פועלים להעמקת הקשרים עם הקהילות הנוצריות בכלל ועם הקהילה האוונגליסטית בפרט. משלחת של אלף מנהיגים ואנשי דת היא אירוע בעל משמעות יוצאת דופן, הן בשל היקפה הייחודי והן בזכות ההזדמנות להציג מקרוב את סיפורם של מדינת ישראל ואזרחיה מאז השביעי באוקטובר. המפגש הישיר מאפשר להעביר את חוסנה של ישראל ואת רוח ההתחדשות המאפיינת אותנו בתקופה מורכבת זו".
החל מהיום ובמהלך שבוע שלם יקיימו חברי המשלחת סדרת סיורים ומפגשים עם מקבלי החלטות והגורמים הבכירים ביותר במדינה, אנשי עסקים, מומחי ביטחון וכלכלה, דיפלומטים ושורדי שבי. המפגשים יאפשרו למשתתפים היכרות ישירה עם המציאות הישראלית והעמקה במורכבות הלאומית, המדינית והביטחונית.
במהלך השבוע ישתתפו כל אלף חברי המשלחת בכל אחד מהאירועים המרכזיים, מה שיהפוך כל מפגש לאירוע המוני מרשים בעל תהודה בין לאומית. התמונות שייצרו יחד יהיו תמונות שמספרות סיפור: אלף מנהיגים עומדים באזור הטבח במתחם הנובה ומביעים תמיכה בישראל, אלף מנהיגים מתפללים למען עם ישראל מול הכותל המערבי, ואלף מנהיגים עורכים טקס יום זיכרון לחללי המלחמה בהר הרצל, מניחים פרחים ודגלי ישראל על קברי הנופלים. אירועים אלו צפויים לזכות לסיקור תקשורתי רחב בארצות הברית ובעולם ולחזק את המסר של עמידה בין לאומית לצד מדינת ישראל.
אירוע הפתיחה יתקיים ביום רביעי, 3 בדצמבר, בשעה שמונה בערב במלון רמדה ירושלים, בהשתתפות השגריר מייק האקבי וד"ר מייק אוונס לצד בכירי ממשל ישראלים. האירוע ישודר בשידור חי ברשתות החברתיות באתר . ambassdorsummit.org
בין האירועים המרכזיים במהלך הביקור:
- סיור של כל אלף המשתתפים בעוטף עזה ובדרום הארץ כולל ביקורים בקיבוצים, ביישובים, מתחם תקומה ובשדרות.
- אירוע מרכזי במתחם הנובה ומפגש עם שורדי שבי עידן אלכסנדר, אמילי דמארי, קית ואביבה סיגל, מורן סטלה ינאי וטל שוהם אשר ישתפו את סיפורם האישי.
- טקס זיכרון בהר הרצל בהשתתפות כל אלף המנהיגים, מיפגש עם משפחות נופלים והנחת פרחים ודגלי ישראל על קברי הנופלים במלחמת חרבות ברזל.
- תפילה המונית בהשתתפות אלף איש תתקיים ברחבת הכותל ובכותל עצמו. המשתתפים יישאו את שמות הנרצחים בטבח השבעה באוקטובר, ישימו אותם בין אבני הכותל ויתפללו למען משפחותיהם.
- אלף מנהיגים רוחניים יקיימו תפילה ועצרת שבח בשילה הקדומה באתר המשכן ויסיירו באתרים מרכזיים נוספים בירושלים.
- ביקור במוזיאון ידידי ישראל והיכרות עם המיצג החדש לרגל חגיגות העשור.
- ביקור בבסיס עטרות וצפייה בהדגמה של יכולות הלוחמים ומיפגש עם בכירים ממערכות הביטחון.
ביום ראשון, 7 בדצמבר, יתקיים כנס השגרירים בהשתתפות בכירי ממשל ומומחים בתחומים רבים ולאחריו יתקיים טקס הסמכה חגיגי.
ד"ר אוונס הדגיש: "מדינת ישראל מנהלת מלחמה אידאולוגית שלא תוכל לנצח ללא תמיכת האוונגליסטים. הישראלים מהווים רק 0.12% מאוכלוסיית העולם, בעוד שהאוונגליסטים מהווים 9.7% מאוכלוסיית העולם", והוסיף: "השמאל הפרוגרסיבי והימין הפופוליסטי מתאחדים בניסיון לפגוע בתומכי ישראל. גורמים קיצוניים ורדיקליים מממנים מערכה שנועדה להפוך את דעת הקהל בזה אחר זה. זו אסטרטגיה שמסתמכת על נרטיבים אנטי ישראליים כדי ליצור עמימות מוסרית, המוגברת על ידי תגובות שמיוצרות בבינה מלאכותית ויוצרות אשליה של תמיכה המונית".
עוד ציין כי נשיא המדינה התשיעי שמעון פרס, שכיהן כיושב הראש הבין לאומי המייסד של ידידי ציון, אמר לו לפני עשרות שנים שמלחמות המאה העשרים ואחת יהיו מלחמות אידאולוגיות, כלכליות, תקשורתיות ומלחמות באמצעות שליחים. "זו בדיוק הסיבה שבגללה גייסתי את המנהיגים האוונגליסטים האלה" אמר אוונס.
מייק אוונס נחשב לאחד מתומכיו הבולטים של דונלד טראמפ. "אין נשיא בהיסטוריה האמריקאית שעשה יותר למען מדינת ישראל מדונלד טראמפ" אמר אוונס. "ואין קהילה שהוא מכבד יותר מהאוונגליסטים. זוהי גם הקהילה החשובה ביותר למדינת ישראל. אין לי ספק שכל מה שטראמפ עשה למען ישראל במהלך כהונתו קרה בזכות השותפות שלו עם האוונגליסטים באמריקה, מאמיני התנ"ך שהם תומכי ישראל ללא תנאי".
ד"ר מייק אוונס הוא מועמד לפרס נובל לשלום על פועלו רב השנים למאבק באנטישמיות וסופר רבי-מכר של הניו יורק טיימס, עם 119 ספרים שפרסם. הוא מייסד מרכז מורשת ידידי ישראל בירושלים, מוזיאון השואה על שם משפחת טן בום בהארלם שבהולנד, ועמותת "Jerusalem Prayer Team" קהילת הפייסבוק הפרו-ישראלית הגדולה בעולם.