"עמדתי בצורה מקבילה למחבל, בערך 90-80 מטרים ממנו. וידאתי מול מפקד אחר שהוא מנוטרל, משם כבר החלו לטפל בפצועים. המזל הוא שיש הרבה צוערים שהם חובשים ורופאים, והם תפעלו את האירוע בצורה מדהימה, גם מד"א הגיעו מהר מאוד ועזרו לנו לטפל".
"לא אמרתי לעצמי איזה כיף, ניצלו חיי, אלא חשבתי איך לסיים את האירוע", אמרה פלד. "רק בדיעבד חשבתי על זה שאולי זה היה יכול לקרות גם לי. אנחנו מתורגלים לענייני פיגוע, אנחנו יוצאים לסדרת חינוך (סד"ח) פעם במחזור, והצוערים האלה היו כבר בשבוע שטח, ויודעים איך לתפעל את הנשקים, אנחנו באמת מתדרכים ומדברים על הכוננות, כמובן שלא חשבנו שזה יכול לקרות במצב כזה, אבל כולם מתודרכים, וכולם מקבלים כלים טובים לאירועים כאלה".
"הבת שלי שנה שנייה בקבע, ארבע שנים בצבא. עברה עשרות מטווחים ואימונים והיא ידעה בדיוק מה היא עושה ותפקדה בדיוק כמו שדרשו ממנה ועשתה כל מה שלמדה לעשות", אמרה האם. "היא עבדה לפי הוראות פתיחה באש והיא יודעת בדיוק להבדיל בין מחבל מנוטרל ששוכב 11 דקות על הקרקע לבין מחבל שעוד רגע פוגע בחיילים שלה ובגלל זה היא תפקדה כמו שצריך וכל הצוות שלה תפקד כמו שצריך ואין קשר לאלאור אזריה".
בנוסף,תקפה האמא את ראש הממשלה בנימין נתניהו: "נתניהו בחר להתקשר למשפחה של אלאור אזריה כשקרה המקרה, והוא ירה במחבל מנוטרל. קיבלתי טלפונים ופניות כמעט מכל הפוליטיקאים חוץ מביבי. יאיר לפיד וסתיו שפיר, כולם מתקשרים לחזק אותנו ולחזק את מאיה. ביבי מצא לנכון להתקשר לאותה משפחה שהילד שלהם מרוב התלהמות שקיבל בבית או מרוב הסתה ירה במחבל על הרצפה, ולא להתקשר לבת שלי שסיכנה את החיים שלה וירתה במחבל בזמן אמת לפני הוראות פתיחה באש כמו שצריך והצילה הרבה מאד אנשים".