פרויקטור הקורונה, פרוספור נחמן אש הסביר היום (שלישי) בתום דיון הערכת המצב היומי במשרד הבריאות, כי "ישראל במצב חירום. יש עליה בתחלואה יחד עם תחושה בציבור שהקורונה הלכה. נתכנס לחשוב מה הצעדים המידיים שצריך לעשות כהמלצה לקבינט ובינתיים נמשיך את הצעדים האינטנסיביים סביב החקירות, הבדיקות והבידודים".
היום לפני שנה פרצה המגפה, ומאז החיים ברחבי העולם ובארץ השתנו ללא היכר. גרוטו תיאר בראיון כיצד גילה על הנגיף. "היה לנו בתחילת ינואר, ממש בימים הראשונים של חודש ינואר, כנס בינלאומי על מוכנות למצבי חירום. תוך כדי הכנס, הדיווחים מתרבים, ואני מרים טלפון למנכ"ל ארגון הבריאות העולמי ושואל את דעתו בעניין. זה השלב שבו אני מבין שיש פה בעיה. הסינים עשו עבודה יפה בהסתרה שלהם בשלב הראשון, ודאי", סיפר גרוטו בראיון.
"אין לנו הערכות מדויקות כמה ישראלים מוכנים להתחסן", אמר המשנה למנכ"ל משרד הבריאות. "אנחנו מתבססים על סקרים, אבל קשה לעשות סקר כשהחיסון עוד לא נמצא, וזו מן שאלה תיאורטית. קצת דומה אולי למי תצביע בבחירות כשאין עדיין בחירות באופק. אני מניח שהציבור לא ילך בהמוניו להתחסן. החיסון גם בהתחלה יהיה מיועד לקבוצות בסיכון גבוה, ושם אני מניח שתהיה היענות גבוהה, כי אנשים רוצים להגן על עצמה", ציין גרוטו.