הלמ"ס מציגה תמונה שונה בעודף התמותה בהתחשב בקבוצות הגיל השונות. העודף הגבוה ביותר נמצא בקרב בני 79-70, ועומד על 17 אחוזים. בקרב בני 80 ומעלה, העודף קטן יותר ועומד על כ-11 אחוזים. מנגד, בקרב צעירים עד גיל 19 התמותה פחתה יחסית לצפי, ועד גיל 59 קיים עודף, אך קטן מאוד.
הלשכה פרסמה כי רוב הנפטרים בשנת 2020 ורוב הנפטרים מקורונה היו בני 70 ומעלה. 76 אחוזים מכלל הפטירות השנה ו-81 אחוזים מכלל הנפטרים מקורונה היו בקבוצת הגיל הזו.
גם ההבדל בין המינים בא לידי ביטוי בנתונים. 57 אחוזים מסך הנפטרים מנגיף הקורונה הם גברים לעומת 43 אחוזים נשים.
הלמ"ס בדקה בנוסף את פערי התמותה בקבוצות האוכלוסייה השונות בחברה הישראלית. עד סוף אוקטובר נפטרו מנגיף הקורונה 2,076 יהודים ואחרים אל מול 456 ערבים. שיעור התמותה של יהודים ואחרים גבוה פי 1.6 מזה של הערבים. עם זאת, ההבדל במספרים נובע מהגיל המבוגר יותר של האוכלוסייה היהודית מזו הערבית. כשבחנה את ההבדל לפי הגיל, הלשכה מצאה כי שיעור הנפטרים בחברה הערבית בני 70 ומעלה גבוה פי 1.9 לעומת החברה היהודית ובני מוצא אחר.