כבוד לצד אזהרה: ישראל בחמישייה הראשונה במדד בלומברג להתמודדות עם קורונה

המדרג התייחס לשיעורי התמותה וההתחסנות במדינה, כאשר ישראל ניצבה מקום אחד מתחת לניו זילנד. עם זאת, בדוח הזהירו מפני התפשטות ווריאנטים בארץ בעקבות פתיחת השמיים

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
חיסון לקורונה
חיסון לקורונה | צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
walla video test11 | צילום:

"ישראל היא המדינה החדשה שנכנסה לדירוג בבלומברג עם הצלחתה במאבק נגד הקורונה בקרב מדינות אסיה", כך נכתב בדוח של החברה. "בניגוד למדינות נוספות בעלות ביצועים מובילים שסגרו את גבולותיהן, ישראל הוכיחה כי החיסון הוביל להקלה מהירה בתחלואה, על אף שלא סגרה לחלוטין את המדינה".

כזכור, ההחלטה על פתיחת השמיים לחלוטין התקבלה לפני כשבוע ונועדה לאפשר לאזרחים להיכנס למדינה ולהצביע בבחירות לכנסת ה-24. מאז, לא הוטלו מגבלות נוספות.

"התפשטות ווריאנטים נוספים והשפעתם על החיסונים תהיה המוקד המרכזי בחודש אפריל, כאשר נעדכן מחדש את מדרג ההתחסנות", צוין בדוח שכלל 53 מדינות נוספות.

תגיות:
קורונה
/
חיסון לקורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף