מחקר חדש חושף: מהי רמת הנוגדנים שפיתחו מחוסני מנה שלישית?

על פי ממצאי המחקר שנערך בבית החולים איכילוב, מרבית המחוסנים הבריאים שקיבלו את מנת הבוסטר, פיתחו נוגדנים בכמות מרבית. עורכת המחקר הראשית: "ממצאיו עולים בקנה אחד עם דעיכת הגל"

אליאב בטיטו צילום: בועז רובין
קבלת חיסון שלישי נגד הקורונה בתל אביב
קבלת חיסון שלישי נגד הקורונה בתל אביב | צילום: אבשלום ששוני
מבצע החיסון השלישי בישראל, בדיקות קורונה לילדים (צילום: רויטרס) | צילום:

המחקר בדק את השפעת מתן מנת הבוסטר של פייזר בקרב 346 עובדים בריאים של בית החולים, על רמת נוגדנים לנגיף בדמם. תוצאות המחקר הדגימו עליה לרמה המקסימלית של הבדיקה.

לדברי ד"ר אסתי סייג, החוקרת הראשית במרכז הרפואי איכילוב: "המחקר מדגים ומוכיח את היעילות הרבה של מנת הדחף בהשבת רמת הנוגדנים בדמם של מתחסנים, לאחר שזו פחתה באופן משמעותי, מספר חודשים אחרי המנה השנייה (ערך חציוני של 3.67 בקרב הנבדקים כאן לפני מתן החיסון). ממצאי המחקר עולים בקנה אחד עם דעיכת הגל הרביעי בישראל, במקביל להיקפי התחסנות מרשימים במנה שלישית בקרב הציבור הרחב״.

תגיות:
קורונה
/
חיסון שלישי לקורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף