מדענים: "חיסון אסטרהזניקה בטוח לשימוש"; ג'ונסון קיבל את המנה הראשונה

על רקע החשש הגובר בעולם, מדענים מגרמניה ונורבגיה הודיעו כי הם זיהו את המנגנון שיכול להוביל לקרישי הדם במוח לאחר קבלת חיסון החברה, אך הדגישו כי התופעה נדירה ביותר

מעריב אונליין - לוגו צילום: מעריב אונליין
בוריס ג'ונסון מתחסן נגד הקורונה
בוריס ג'ונסון מתחסן נגד הקורונה | צילום: רויטרס
2
גלריה

מדענים אירופאים הודיעו היום (שישי) כי הם זיהו את המנגנון שיכול להוביל לקרישי הדם במוח שנוצרו לאחר קבלת החיסונים נגד הקורונה של חברת אסטרהזניקה, כך דווח ב"וול סטריט ג'ורנל". עם זאת, הם הבהירו כי מדובר בתופעה נדירה ביותר.

walla video test11 | צילום:

שני צוותים של חוקרים רפואיים בנורבגיה ובגרמניה מצאו כי החיסון עלול לגרום לתגובה אוטואימונית הגורמת לקרישת הדם, מה שעלול להסביר את התופעות החריגות שהובילו מספר מדינות אירופיות לעצור השבוע את הפעלת החיסון, לאחר שיותר מ-30 אנשים סבלו לאחריו מהתופעה. רוב הנפגעים היו נשים מתחת לגיל 55.

חיסון לקורונה של אסטרהזניקה
חיסון לקורונה של אסטרהזניקה | צילום: REUTERS/Yves Herman

עם זאת, וככל הנראה בצעד שנעשה על מנת להרגיע את הציבור ולהשיג את אמונו, התחסן היום בפעם הראשונה ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון בחיסון של אסטרהזניקה.

את מנת החיסון קיבל ג'ונסון בבית החולים בו כמעט שנה לפני אושפז במצב קשה והיה מחובר למכונת הנשמה בעקבות הדבקות בנגיף הקורונה.

"אני לא הרגשתי שום דבר, זה היה מאוד טוב ומאוד מהר", אמר אחרי קבלת החיסון והוסיף: "אני לא יכול להמליץ על כך יותר בחום , כל מי שיקבל את ההודעה שהוא יכול לעשות את החיסון, בבקשה לכו. זה הדבר הכי טוב עבורכם, הדבר הכי טוב עבור המשפחה שלכם ועבור כל השאר".

תגיות:
בריטניה
/
בוריס ג'ונסון
/
קורונה
/
חיסון לקורונה
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף