תיאבון בריא: מתכונים מהמטבח של פאולה רוזנברג

ביקור במטבח של פאולה רוזנברג, מנחת טלוויזיה ומטפלת בתזונה טבעית ובצמחי מרפא, הניב שלל מתכונים למנות פשוטות להכנה, טעימות להפליא ובעלות ערך תזונתי גבוה

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
פסקל פרץ רובין ופאולה רוזנברג
פסקל פרץ רובין ופאולה רוזנברג | צילום: נטע ליבנה
7
גלריה

סקרנותי הקולינרית התעוררה בעת שצפיתי באחת התוכניות של השניים. פאולה הכינה מנה צמחונית תוך הסבר מפורט על כל המרכיבים שבהם השתמשה וחשיבותם בהיבט הבריאותי. הבנתי שפאולה מקפידה להגיש מנות פשוטות ומהירות הכנה. את הכנת המנה היא מלווה בשפע הסברים מלומדים על חומרי הגלם ועל ההשפעה שלהם על הגוף. היא לא מתמקדת במאכלים דלי קלוריות, אלא בכאלו שעשויים מחומרי גלם שצריכה יומית שלהם תשפיע לטובה על בריאות הגוף ותקל על חוליים ומכאובים. וכמובן, היא לא מתפשרת על הטעם של המנה.

לשמחתי פאולה הסכימה לבקשתי והכניסה אותי למטבחה הפרטי ליום של בישול משותף. בשעת צהריים שמתי פעמיי לביתה שבהוד השרון. דפיקה על הדלת, היא נפתחה ואיתה חיוכה הרחב, המוכר מהמרקע. פאולה בדיוק חזרה מאולפן הטלוויזיה ומיד נרתמה למשימה שלשמה הגעתי. לצדה שתי בנותיה ועוד כמה כלבים וחתולים.

הבית שלה ושל ליאון מואר ובתנועה מתמדת, בדיוק כפי שאני אוהבת. על שולחן העבודה במטבח היו מסודרים מגשים שבהם חומרי גלם שונים. חלקם מבושלים, חלקם קלופים ואחרים מדודים ושקולים, מוכנים לעבודה.

תוך כדי שיחת היכרות הבנתי שלא רק אני נרגשת מעצם המפגש בינינו, גם פאולה התרגשה לארח אותי. לדבריה היא מכירה את עבודתי, וספריי היו לה מקור השראה למתכונים במשך השנים.

תוך שהיא חותכת, קולפת ומתארגנת, פאולה סיפרה על החשיבות של תזונה נכונה והאופן שבו היא מיישמת את משנתה בחיי היומיום שלה ושל משפחתה. חלוקת הקשב שלה מדהימה. היא לרגע לא עוצרת. בין ההסברים על המנות שאותן היא מכינה, פאולה סיפרה על האופן שבו התגלגלה למטבח.

פאולה רוזנברג במטבח
פאולה רוזנברג במטבח | צילום: נטע ליבנה

במשך שנים היא סבלה ממיגרנות, מאנרגיות נמוכות ומדכדוך, וחיפשה בכל מקום מזור. אחרי שהטיפולים הקונבנציונליים לא עזרו, פאולה פנתה לחפש תמיכה ברפואה הלא קונבנציונלית, והגיעה לנטורופתית. "בפעם הראשונה היא חיברה בין מה שאני אוכלת לתחושות שדיווחתי עליהן", היא מספרת. "היא הסבירה לי שמערכת החיסון שלי חלשה והתאימה עבורי שינוי תזונתי בתוספת מילוי חוסרים. למרות שאני חשדנית, החלטתי לתת לדרך הטבעית הזדמנות בלי לקבל אישורים מדעיים מבוססים".

פאולה הבטיחה לעצמה להתמיד במשך שלושה חודשים ברציפות כדי לבדוק איך הגוף שלה מגיב. "וזה קרה", היא אומרת. "לא ביום אחד, לא כבמטה קסם, אבל בהדרגה. לאחר כמה שבועות מתחילת התהליך הצלחתי להעביר שבוע שלם ללא משככי כאבים. הקימה בבוקר הפכה לנעימה והרגשתי אנרגטית גם לאחר ארוחת הצהריים. מצב הרוח שלי השתפר פלאים".

ההבנה הזו הובילה את פאולה לפנות לדרך אחרת. מיד בסיום לימודי משפטים ותקשורת באוניברסיטת תל אביב, היא חצתה את הכביש למכללה ששוכנת מול האוניברסיטה והקדישה עוד ארבע שנים ללימודי תזונה, צמחי מרפא, ארומתרפיה ושיטות מגע.

מאז הספיקה פאולה להפוך למרצה ולהכשיר סטודנטים במכללת רידמן לרפואה טבעית, שבה למדה, ועבדה כשנתיים כמטפלת בתזונה טבעית במרכז לרפואה משלימה במחלקת אשפוז יום אונקולוגי בבית החולים איכילוב.

אל תחום התקשורת הגיעה מתוך רצון להנגיש לקהל הרחב מחקרים חדשים בתחום התזונה הבריאה. במקביל היא מעבירה בקליניקה שלה סדנאות תזונה, בישול בריא ואורח חיים מאוזן לצד העצמה אישית ונשית והתמודדות עם סטרס, ומלווה אנשים בתהליכי שינוי הרגלי חיים. בימי הקורונה היא מעבירה את הסדנה "איך להיות אישה (קצת יותר) בריאה ומאושרת" באמצעות הזום.

ונוסף לכל עיסוקיה היא לומדת לתואר שני במחקר תרבות באוניברסיטת תל אביב, במטרה לחקור את הקשר בין הדימוי העצמי והערך העצמי לרמות האושר אצל אנשים בכלל ואצל נשים בפרט.

פאולה רוזנברג ופסקל פרץ רובין
פאולה רוזנברג ופסקל פרץ רובין | צילום: נטע ליבנה

מלבד הכנת חומרי הגלם, פאולה לא בישלה מראש שום מאכל עבור המפגש שלנו, ובמשך שלוש שעות ניצחה על הכנת המנות. את המנות בחרה בהתאם לאני מאמין שלה: "אם פעם אהבתי להכין מאכלים מורכבים עם אלף מוצרים ושלבי הכנה, בשנים האחרונות, בעקבות העבודה, הלימודים וקצב החיים המטורף שלי ושל המשפחה, אני מחפשת מתכונים קלים להכנה, שאינם מצריכים ממני שעות ארוכות של היערכות ובישול ואפייה. אם אני נתקלת במתכון שמוצא חן בעיניי והוא ארוך ומורכב מדי לטעמי, מיד אני מוצאת את הדרך הנכונה לקצר את זמן ההכנה ולפשט את מורכבותו בלי לפגוע בטעם ובערך התזונתי של המנה".

המטבח של פאולה מאובזר בהרבה מכשירים חשמליים המונחים זה לצד זה על המדף. הם נועדו לסייע לה לחסוך בזמן ההכנה ונכונים לפעולה בכל רגע שבו צריך לחתוך, לקצוץ, לערבל או להקציף. לאורך המפגש בינינו הדגימה פאולה לנגד עיניי, שלב אחר שלב, הכנת כל מנה בנונשלנטיות.

המתכונים שאותם היא בחרה הם לחלוטין ברוח משנתה: פשוטים ומפתיעים בטעמם, מושלמים להגשה בימי הקיץ החמים, שבהם אין חשק לבלות שעות במטבח חם ובכל זאת רוצים ליהנות מארוחה טעימה ומזינה.

התחלנו במנה שגם מי שלא אוהב טופו ישנה את דעתו אחרי שיכין אותה: טופו מוקפץ עם שומר וגרעיני דלעת. תוך זמן קצר מתקבלת מנה מתובלת וטעימה. המשכנו בתבשיל סינייה שורשים פיקנטי. לאחר הכנת הירקות והתיבול הם נשלחו לתנור להשלמת הריכוך וספיגת הטעמים, שהופכים את המנה לעשירה וטעימה. המתכון השלישי הוא לסלט שורשים ברוטב קיווי־בצל, שנעשה במהירות בעזרת קוצץ חשמלי, אך אפשר בהחלט לקצוץ אותו בעזרת סכין. הרוטב החמצמץ משלים את הטעם. אחרי כל הטוב הזה בחרה פאולה להמשיך בפרוסות לחם קרקר קריספי ללא גלוטן, אשר נחטף מהתבנית בעודו חם. לבסוף קינחנו את הארוחה ללא רגשות אשם בכדורי טראפלס שוקולד ופירות יער.

טופו מוקפץ עם שומר וגרעיני דלעת

סינייה שורשים
סינייה שורשים | צילום: נטע ליבנה

סינייה שורשים פיקנטי

סלט שורשים ברוטב קיווי־בצל
סלט שורשים ברוטב קיווי־בצל | צילום: נטע ליבנה

סלט שורשים ברוטב קיווי־בצל

קרקר קריספי ללא גלוטן
קרקר קריספי ללא גלוטן | צילום: נטע ליבנה

קרקר קריספי ללא גלוטן

טראפלס שוקולד ופירות יער
טראפלס שוקולד ופירות יער | צילום: נטע ליבנה

טראפלס שוקולד ופירות יער

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
מתכונים
/
פאולה רוזנברג
/
מתכון
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף