שולחן חג החנוכה אינו מושלם ללא לפחות סוג אחד של לביבות. הכנת הלביבות איננה מצריכה מיומנות מיוחדת או חומרים מיוחדי, אך בהחלט מצריכה הקפדה על הפרטים והשילובים הנכונים בין חומרי הגלם. הכי כיף שאפשר להזמין אורחים גם ברגע האחרון ולטגן מגוון לביבות מפתיעות. הפעם אציע לכם מתכון ללביבות ירק אפויות: הן יעברו ריסוס קל בשמן זית או בשמן קנולה בטרם ייכנסו לאפייה.
4. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומרססים אותו בתרסיס שמן. נוטלים כל פעם כף מהעיסה ומניחים על התבנית ברווחים. מקפידים ליצור לביבות שוות בגודלן. משטחים קלות בעזרת גב הכף ומעצבים ללביבה צורה עגולה. מרססים מעט את פני הלביבות.
5. אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות במשך 15־20 דקות עד לקבלת גוון חום זהבהב. כמובן שאפשר גם לטגן את הלביבה.