תמיד לפני ראש השנה, ותכלס לפני כל חג, עולה השאלה איזה יינות להביא כדי שכולם יהנו ויתאימו לאוכל המגוון שיש על השולחן. לא לחינם קוראים לזה "יין ישמח לבב אנוש", ולכן אספתי לכם 10 יינות שיתאימו לכולם, חלקם קלילים ולא יכבידו על הארוחה ולכן יתאימו גם לתחילתה ולהעלאת מצב הרוח וחלקם מעט יותר כבדים, בינהם לבן נהדר בן 6 שנים, שילוו כל מנה עיקרית בצורה מושלמת גם לראש השנה וגם מתחת לסוכה.
עשרה אחוזים מהתירוש תססו בחבית עץ אלון צרפתית ולכן יש בו טעמי קליה עדינים וגוון זהוב אבל הוא רענן בצורה נהדרת, מינראלי עם פרחוניות מתקתקה באף ולגימה מעט חמאתית.
יאהב מאד גבינות, פחמימות וקינוחים.
זהו יין עשיר עם מרקם קטיפתי המורכב מענבי פטי ורדו, קברנה סוביניון, סירה, מרלו וקברנה פרנק. היין התיישן במשך 18 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי והוא בעל גוף מלא וסיומת ארוכה, מושלם למנות בשר ומנות מתובלות- לא לשכוח לפתוח כשעה לפני.
תל קאסר לבן יין מופק מזן הרוסאן העמוק והמורכב, לאחר כעשרה חודשי התיישנות בחבית ניתן להנות ממורכבות ארומטית ועושר של טעמים. היין שמתקבל הוא עמוק, בעל ארומות מודגשות של אגסים ומשמש מיובש, מלווה בתיבלון עדין שמקורו בחבית העץ. בחרתי דווקא ב 2016 כי רציתי יין לבן עם נוכחות לארוחת הערב, יין שיתאים לעוד כמה שנים של התיישנות אבל לדעתי הוא מושלם עכשיו והוא בא במחיר נהדר. יין שחייב אוכל , נהדר למאפים ומנות מתובלות.
צבע היין אדום מלא ועוצמתי. האף של היין מורכב ומתאפיין בפירות שחורים ודובדבנים בשלים עם מעט קפה, טבק ועץ אלון עשיר. בפה היין מלא ועוצמתי עם טנינים רכים ומלאים. גוף היין עגול ומאוד הרמוני עם טעמים ארוכים. יין נהדר למנות עיקריות. לא לשכוח לפתוח כשעה לפני.