קשה, מבריק וקולני - המדריך השלם לבחירת האבטיח המושלם

בישראל מגדלים מדי שנה 150 אלף טון אבטיחים למאכל. הישראלי הממוצע צורך מדי קיץ כ-20 ק"ג של האדום האדום הזה

כרמית ספיר ויץ צילום: מעריב אונליין
אבטיח בקיץ
אבטיח בקיץ | צילום: אינגאימג

הנה היא באה, עונת האבטיחים, מסמלי הקיץ הישראלי.  בישראל מגדלים מדי שנה 150,000 טון אבטיחים למאכל, על פני כ- 23,000 דונם. כמעט רובם ללא גרעינים, אבל גם לגרעינים יש כבוד: בארץ ישנו ענף שלם לגידול אבטיחים לייצור גרעינים לפיצוח, המתפרש על פני כ- 70,000 דונם, המייצרים בין 6,000 ל- 7,000 טון.

ישראלי צורך מדי קיץ כ- 20 ק"ג אבטיח. האבטיחים כולם מיועדים לשוק המקומי, ונחשבים לפרי קיץ אהוד במיוחד על הישראלים. באבטיח כ- 93% מים, ואלו הופכים אותו למרווה האולטימטיבי של הקיץ, שנה אחר שנה. אבל איך יודעים לבחור אבטיח משובח?

- צבעים מדברים. האבטיח צריך להיות בעל גוון מבריק. צבע דהוי מעיד על אחסון ממושך שלרוב פוגם באיכות הפרי.

אחרי הבדיקה הקפדנית ואחרי שסחבתם את האבטיח הנבחר הביתה, כיצד תטפלו בו על מנת לשמור על טריותו ואיכותו הגבוהה עד להגשתו? עומר מסביר כי ניתן לאחסן את האבטיח במקרר עד שבוע ימים.

תגיות:
ישראל
/
אבטיח
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף