החג הכי לבן בשנה כבר כאן, ואני נרגשת לקראתו, משום שזה הזמן לחגיגות של פרי האדמה ומוצרי החלב, שבחג הזה הם הופכים לעיקר. אפשר להכין מהם שלל מאכלים, להתפרע ולהיות יצירתיים ואגב כך ליצור חיבורים מעניינים של טעמים בין בצק לירקות ולגבינות.
אני מאמינה שאתם כבר מוכנים עם המטעמים, המאפים והמאכלים המיוחדים שאותם תגישו בארוחת החג, לכן בחרתי להציע לכם מספר מנות קלילות שאפשר להכין ברגע האחרון, ואין צורך להיערך מראש לשם כך. הן מתאימות כמנות פתיחה לארוחת החג, ואני מאמינה שתמצאו את עצמכם חוזרים אליהן שוב ושוב במשך השנה.
נתחיל עם המלצות להכנת קרוסטיני וברוסקטה. מנות שנשענות על חומר הגלם הזמין ביותר במטבח - לחם או בגט - שבשילוב עם ממרחים, מטבלים ושלל פרפראות הופכים למנה מפונפנת ומיוחדת. הלחם הקריספי הוא הבסיס, שמהווה מעין צלחת שעליה עורמים ממרחים צבעוניים; ירקות טריים וקלויים; דגים צלויים, כבושים או מעושנים; סלטים; גבינות; בשרים ועוד. בעצם, כל מה שיש למזווה ולמקרר שלכם להציע. מגוון האפשרויות הוא שיוצר שילובים של טעמים שמשמחים את העין והחך.
כשאתם מכינים ברוסקטה או קרוסטיני, אל תפחדו לנסות לשלב בין טעמים ומרקמים שונים. הקפידו על גוונים וטקסטורות שונות כדי לקבל צבעוניות מושכת ושמחה. לפני ההגשה סדרו אותם על מגש רחב, שאותו תניחו במרכז השולחן, וכל סועד יבחר את הטעמים שאליהם הוא מתחבר.
ממשיכים עם מתכון לסלט בוראטה עם צנוניות, סלק ושמן זית. זוהי מנה עדינה, מיוחדת ומאוד מרעננת וטעימה.
המנה הבאה היא מרק יוגורט ממקור יווני המוכר בשם צזיקי. מכינים אותו בדרגות שונות של סמיכות: כשהוא דליל, הוא מתאים יותר להגשה כמרק; וכשהוא סמיך יותר, הוא מוגש כממרח. זה ממש עניין של טעם.