סוד הפשטות: להכין את עוגת הגבינה המושלמת לשבועות

בלי טכניקות מורכבות, ציפויים או קרמים מיותרים: קבלו את עוגת הגבינה שתעשה לכם את החג הקרוב

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת גבינה
עוגת גבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

לא צריך סיבה מיוחדת בשביל להכין עוגת גבינה: היא טעימה ואהובה בכל יום בשבוע ולאורך כל השנה. ובכל זאת, לכבוד שבועות, צריך בהחלט להכין עוגת גבינה. לעוגות הללו יש מעין הילה סביבן, וכולם מנסים לחשוף את הסודות להכנתן.

להכנת עוגות גבינה יש טכניקות מאוד בסיסיות, וברגע שמבינים את היסודות או הסודות, מצליחים לקבל תוצאות מצוינות גם בבית. בחרתי להציע לכם הפעם מתכון לעוגת גבינה ללא אפייה, הזכורה לי עוד מילדותי, והיא אינה דורשת טכניקות מורכבות, ציפויים או קרמים מיותרים כי היא מושלמת כמו שהיא. היום זה בדיוק הזמן הנכון להכין את העוגה הזו היות שרצוי שהביסקוויטים יתרככו טרם ההגשה. בנוסף, עליה להתייצב במקרר כחמש־שש שעות לפני ההגשה.

עוגת גבינה
עוגת גבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין

2. הכנת קרם הגבינה: מניחים בקערת מערבל חשמלי את הגבינה, השמנת המתוקה להקצפה, אבקת הסוכר, הווניל ואבקת אינסטנט פודינג וניל ומקציפים במהירות גבוהה עד שמתקבל קרם אחיד ויציב. מוסיפים את קליפת הלימון ומבליעים בקרם הגבינה.

3. מעבירים כרבע מכמות הגבינה אל שכבת הביסקוויטים בתחתית התבנית ומשטחים מעליהם לשכבה אחידה. מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים טבולים בחלב על שכבת קרם הגבינה, ואז מניחים מעל עוד רבע מכמות קרם הגבינה. כך ממשיכים עד לסיום תערובת הגבינה. משטחים ושומרים בצד עוד ביסקוויטים לציפוי דפנות העוגה.

4. מכניסים את העוגה למקרר ומצננים היטב. יוצקים את השמנת למערבל חשמלי ומקציפים במהירות גבוהה תוך הוספת אבקת סוכר, עד לקבלת קצפת יציבה ומתוקה. מעבירים אותה לשק זילוף עם צנתר משונן. משחררים את העוגה מהתבנית ומורחים שכבה דקה של קרם על הביסקוויטים שנותרו, ואז מצמידים אותם לאורך כל דופן העוגה כמו גדר. מזלפים על פני העוגה תלוליות קצפת.

עוגת גבינה
עוגת גבינה | צילום: פסקל פרץ-רובין

5. את השוקולד המריר מניחים בקערית זכוכית וממיסים במיקרוגל במספר פולסים עד להמסה חלקה. מעבירים לשקית זילוף. חותכים את קצה השקית ומזלפים על פני גדר הביסקוויטים שוקולד מומס. נותנים לשוקולד לנזול כמו נטיפים לאורך דופן העוגה. מעבירים למקרר להתייצבות.

2. כדי למנוע מעוגת הגבינה להיסדק בזמן האפייה, עם הכנסת העוגה לתנור - הניחו בו כלי עם מים רותחים להוספת לחות. מכניסים את העוגה לתנור חם מאוד, אופים ב־200 מעלות במשך כ־10 דקות ואחר כך מורידים ל־180 מעלות וממשיכים לאפות. אם בכל זאת נוצרו סדקים בעוגה, ניתן להכין ציפוי קל משמנת מתוקה או חמוצה ולצפות את העוגה.

תגיות:
עוגת גבינה
/
שבועות
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף