לקראת העונה החמה: פסקל עם שלוש מנות קלילות וטעימות לימי הקיץ

ספרינג רול, ירקות אפויים בסילאן ועוגת וניל בחושה: בחרתי השבוע להתמקד במנות אשר מושכות את העין בצבעוניות, במרקמים ובטעם המיוחד שלהן, שאפשר להכין באפס מאמץ

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
ספרינג רול
ספרינג רול | צילום: פסקל פרץ-רובין
3
גלריה

בחרתי השבוע להתמקד במנות אשר מושכות את העין בצבעוניות, במרקמים ובטעם המיוחד שלהן.

נתחיל בהכנת ספרינג רול, מנה שהגיעה אלינו מהמטבח האסייתי ומהווה מעין גרסה דיאטטית לאגרול. את הספרינג רול מכינים מדפי אורז עגולים ושקופים. הדפים רק נראים קשיחים, אך למעשה הם נשברים בקלות. כדי להשתמש בהם טובלים אותם קלות במים, כך הם הופכים לגמישים ומוכנים למילוי.

הספרינג רול הוא מנה מצוינת לצמחונים, לשומרים על המשקל, לטבעונים ולנמנעים מגלוטן. זהו פתרון מצוין, קליל וטעים לימי הקיץ, והוא הופך ליצירה יפהפייה כאשר משלבים בו ירקות חתוכים, עשבי תיבול ונבטים. הטקסטורה והצבעוניות שלהם נשקפת דרך דפי האורז ויוצרת מראה נפלא.

ישנן שתי שיטות לשימוש בירקות בהכנת הספרינג רול: אפשר להשאיר אותם טריים או לרכך אותם באמצעות הקפצה קלילה בווק, עם מעט שמן זית. הפעם בחרתי להשאיר את הירקות כפי שהם, והכנתי כל דף אורז עם שילובים שונים של ירקות.

הירקות המתאימים להכנת המנה הם חסה, גזר, מלפפון, גמבה, אבוקדו, כרוב, פטריות, נבטים ועשבי תיבול. אתם מוזמנים לשנות את הרכב הירקות בהתאם לטעמכם. אפשר להשתמש גם בטופו צלוי ובגרסה שאינה טבעונית, לשלב רצועות דגים או חזה עוף.

את הספרינג רול מלווים בדרך כלל מטבלים קלילים: רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק, ג'ינג'ר, שום, ממרח בוטנים, לימון, עלי כוסברה או נענע טחונים, או אופציות אחרות לפי טעמכם.

המנה השנייה גם היא עושה שימוש בירקות. בשל הערכים הבריאותיים ובשל העובדה שאני אוהבת ירקות - אני מקפידה לשלבם בכל ארוחה. עבור הסועדים הצעירים, שלא מחבבים ירקות במיוחד ולא מעניין אותם הערך התזונתי שלהם, אני מקפידה ליצור עניין בצלחת כדי לפתות אותם לאכול.

אם תחתכו את הירקות בצורה מקורית, ותשלבו מספר ירקות בצבעים שונים, תראו איך הילדים ממהרים להושיט יד לצבעוניות הססגונית המצויה בקערה או בצלחת. זו הסיבה שאני מקפידה על חיתוכים שונים: שמיניות, קוביות רחבות, רבעים, חצאים, ולא פעם משאירה את הירק שלם, במיוחד ירקות שורש. שימו לב לא לחתוך אותם יתר על המידה. שמרו על חיתוך רחב וגדול, על מנת לשמור על המרקם.

כדי להקל על ההכנות ומלאכת הקילוף, אני מנקה את הירקות יום קודם לבישול. על מנת לשמור על הגוון והטריות, אני משרה אותם בקערות רחבות עם מים. כשאני מתבלת, אני מקפידה לא להציף את הירקות בתבלינים וברטבים. ודבר נוסף: מלאכת הבישול צריכה להיעשות בתנור, כדי לשמור על כל הערכים התזונתיים. חיתוך גדול, רטבים במידה ובעיקר הכנה קלה וקצרה - והתוצאה מפתיעה וצבעונית.

המתכון השלישי הוא לעוגת וניל בחושה, ובחרתי אותו ברוח שני המתכונים הנ"ל. אומנם העוגה מתוקה ואינה מכילה ירקות, אך הכנתה קלה וקצרה, מה שמאפשר בכלום זמן ובאפס מאמץ הגשת עוגה נימוחה, עסיסית ורכה שנראית נפלא.

ספרינג רול / דפי אורז ממולאים

טיפסקל:

ירקות בסילאן
ירקות בסילאן | צילום: פסקל פרץ-רובין
עוגת וניל בחושה
עוגת וניל בחושה | צילום: פסקל פרץ-רובין

עוגת וניל בחושה

טיפסקל:

תגיות:
במטבח עם פסקל
/
קיץ
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף