מגיעים אליכם אורחים במפתיע? ביקשו מכם להביא עוגה למסיבת סיום בגן או בכיתה, ואין לכם זמן להכין? רוצים משהו מתוק בלי הרבה עבודה? להלן מתכון לעוגה שאפשר להכין במיקרוגל בשמונה דקות. בזמן הזה מכינים ציפוי שוקולד ומעטרים בסוכריות צבעוניות. אני בחרתי להכין גם כדורי שוקולד שאותם ליפפתי באגוזים.

את העוגה אפשר להכין בכל תבנית זכוכית הנכנסת למיקרוגל. אם רוצים להכין את העוגה בתנור אפייה, קחו בחשבון שזמן האפייה יעמוד על 20־25 דקות בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות.

מתכונים נוספים באתר הקולינרי של פסקל

עוגת שוקולד מהירה

החומרים: (לתבנית בקוטר 26 ס"מ, תבנית מלבנית או שתי תבניות כיכר בינוניות):
לבצק:
1 כוס קמח תופח מנופה
1/2 כוס סוכר לבן
1/2 כוס סוכר חום
1/2 כוס אבקת קקאו מנופה
1 כף אבקת קפה נמס
1/4 כפית אבקת אפייה
3/4 כוס מים
3/4 כוס שמן
3 ביצים
1 כפית רום
1 כפית תמצית וניל

לציפוי:
50 גרם חמאה או מחמאה
4 כפות סוכר
4 כפות אבקת קקאו מנופה
2 כפות מים
1 כף ברנדי
1 כפית רום

לעיטור:
סוכריות צבעוניות או סוכריות שוקולד לבן ושחור
* אפשר להכין כדורי שוקולד וללפף באגוזים קלויים וגרוסים או באבקת קקאו, סוכריות, פתיתי קוקוס או סוכריות שוקולד קטנות.

אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב את כל החומרים היבשים. מוסיפים תוך כדי בחישה את הנוזלים, עד קבלת תערובת אחידה.
2. יוצקים את התערובת לתבנית משומנת המתאימה למיקרוגל ואופים במשך שמונה דקות בעוצמה גבוהה. אפשר לחלופין להעביר לתבנית אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש ל־180 מעלות למשך כ־25 דקות.
3. להכנת הציפוי: מחממים בסיר על להבה בינונית את חומרי הציפוי תוך בחישה רצופה, עד קבלת תערובת אחידה. יוצקים את הציפוי על העוגה בעודה חמה. מצננים מעט ומפזרים מעל סוכריות צבעוניות. מעטרים בכדורי השוקולד או מוותרים על הציפוי, ורק בוזקים אבקת סוכר.