הימים חמים, המזגנים עובדים במלוא המרץ, אבל עדיין לא הגענו לשיא החום. בימים אלו, כשאנו בתנועה מתמדת עם המשפחה, בחרתי להציע לכם ארבעה מתכונים למאכלים שהצבע הצהוב זורח מהם כמו השמש הקיצית. כולם קלים ומהירים להכנה ועושים שמח בפה ובעיניים. 
המתכון הראשון הוא להכנת שַקְשוּקָה מפולפלת שאותה מגישים בטורטייה. לאחרונה רכשתי מספר מחבתות קטנות אישיות, מה שאפשר לי להכין ולהגיש את מנת השקשוקה בדרך קצת שונה מהרגיל.

לקראת יום הצ'יפס הבינלאומי: קבלו את המתכון למנה המושלמת
תופתעו לגלות: כך תוכלו להינות מהמנות האהובות עליכם בחצי מחיר

ריפדתי את המחבתות בעלי טורטייה, ובמקום לסיים את בישול השקשוקה על הכיריים, יצקתי את הרוטב המפולפל לתוך המחבתות המרופדות בעלי הטורטייה, הוספתי את הביצים וסיימתי את הבישול בתנור. התוצאה כאן לפניכם: הגשה שהיא כולה רושם וטעם. המתכון השני הוא להכנת עגבניות שרי עם שום, תימין ושמן זית, שנהדרות להגשה לצד כל מנה שתגישו.

אפשר להגיש אותן לצד לחמניות נתלשות רכות ואווריריות, שהן המתכון השלישי. הלחמניות הללו יכולות לחבק כל מאכל שתגישו איתן.  המתכון הרביעי הוא לעוגת גבינה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג׳לי משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומרקם של גלידה, בדיוק מה שאנו צריכים ביום חם ולח. לגיוון אפשר תמיד לשנות את סוג הפרי ואת טעם הג׳לי, לפי טעמכם.

שַקְשוּקָה מפולפלת בטורטייה 
החומרים (ל־4 מנות): 
• ¼־½ כוס שמן
• 2 פלפלים חריפים חתוכים לקוביות קטנות
• 2 פלפלים מתוקים חתוכים לקוביות קטנות
• 8־10 שיני שום כתושות או קצוצות
• 1 בצל קצוץ דק
• 5 עגבניות בינוניות בשלות חתוכות לקוביות בינוניות
• מלח, לפי הטעם
• 1־¼1 כפות שטוחות פלפלת אדומה חריפה
• 4 ביצים
• 4 טורטיות 
• תרסיס שמן זית

שקשוקה מפולפלת  (צילום: פסקל פרץ-רובין)
שקשוקה מפולפלת (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
מחממים את השמן במחבת רחבה על להבה גבוהה. מוסיפים את קוביות הפלפלים, השום, הבצל הקצוץ והעגבניות, בוחשים ומנמיכים את הלהבה.

מאדים מספר דקות עד שהירקות מתרככים באופן אחיד. מדי פעם מערבבים. מתבלים במעט מלח. מבשלים 7־10 דקות. מוסיפים את הפלפלת החריפה ומבשלים עוד כמה דקות. מרפדים בטורטיות מחבתות אישיות שמתאימות לאפייה בתנור, מרססים קלות בתרסיס שמן הזית. מחלקים את רוטב השקשוקה בין המחבתות ומשטחים את הרוטב על הטורטיות. 

פותחים את הביצים ומטילים אותן למרכז הרוטב הנתון במחבת עם הטורטייה. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב, ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם. מכניסים את המחבתות עם הטורטייה והשקשוקה לתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופים 5־10 דקות, עד שהביצים נקרשות קלות והטורטיות משחימות מעט. מוציאים מהתנור ומגישים מיד לצד לחם טרי. 

דרגת הקושי: קלה
משך ההכנה: כ־40 דקות 
סוג המנה: פרווה

עגבניות שרי בתימין
חומרים (ל־4־6 מנות):
• 1 סלסילת עגבניות שרי בשלל צבעים 
• 1 ראש שום גדול 
• 2־3 ענפי תימין
• שמן זית 
• מלח ופלפל גרוס, לפי הטעם 

אופן ההכנה:
מרחיקים את העוקצים מעגבניות השרי ומסדרים אותן בתבנית חסינת אש. חוצים את ראש השום לשניים ומסדרים בנוחות בתוך התבנית עם העגבניות. מזלפים שמן זית ומסדרים את ענפי התימין בתבנית. בוזקים מעל מלח ופלפל שחור. 

מכסים את עגבניות השרי בנייר אפייה ומעליו סוגרים ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (180־190 מעלות) ואופים כ־20 דקות עד שהעגבניות מתרככות. יש להיזהר לא לבשל אותן יתר על המידה, שלא יהפכו לרכות וסמרטוטיות מדי. מגישים מיד לשולחן.

עגבניות שרי בתימין (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עגבניות שרי בתימין (צילום: פסקל פרץ-רובין)

דרגת הקושי: קלה 
משך ההכנה: 15־20 דקות
סוג המנה: פרווה

לחמניות מחוברות
החומרים
(לתבנית בקוטר 24 או 26 ס״מ):
• 3 כוסות קמח מנופה
• 1 כף שמרים יבשים
• 1 כף סוכר או דבש
• ¼ כוס שמן
• 1 כוס מים פושרים
• ½ כפית מלח
להברשה:
• ביצה טרופה + 3־2 טיפות שמן

אופן ההכנה:
מניחים בקערת מערבל חשמלי את הקמח, השמרים, הסוכר והשמן ומתחילים בלישה עם וו לישה, תוך הוספה הדרגתית של המים. לשים במשך כ־2 דקות עד שהבצק אחיד וחלק. מוסיפים את המלח וממשיכים לעבד את הבצק כ־4 דקות נוספות. משהים לתפיחה במקום חמים במשך כשעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו. מחלקים את הבצק ל־14־15 חלקים שווים, יוצרים מכל חלק כדור אחיד. בדרך זו מכינים את כל החלקים.

מסדרים את הלחמניות בתבנית משומנת, כשהן צמודות וחופפות זו לזו. מניחים במקום חמים להתפחה במשך כרבע שעה. מברישים היטב ובעדינות את הלחמניות בביצה הטרופה.

בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) אופים במשך 25־20 דקות, או עד אשר קיסם הננעץ במרכז הלחמניות יוצא נקי ויבש. מוציאים ומצננים על רשת ברזל.
דרגת הקושי: קלה־בינונית 
משך ההכנה: כשעה
(לא כולל זמני התפחה)
סוג המנה: פרווה

לחמניות מחוברות  (צילום: פסקל פרץ-רובין)
לחמניות מחוברות (צילום: פסקל פרץ-רובין)

טיפסקל לאפייה מוצלחת:
# הקפידו על לישה נכונה וארוכה, התפיחו היטב את הבצק והכניסו לתנור טרם האפייה כלי עם מים חמים - כך ייווצרו אדים שיעניקו מרקם מיוחד ללחמניות

עוגת גבינת משמשים או אפרסקים 
החומרים (לתבנית בקוטר 24 או 26 ס"מ):
• 3 גביעים (750 גרם) גבינה לבנה 5% שומן 
• 1 גביע שמנת חמוצה  
• 5 ביצים מופרדות 
• 3 שקיות סוכר וניל
• 1 כף קליפת לימון מגוררת
• 3 כפות קמח מנופה
• 1 כוס סוכר
• 10־12 חצאי משמש או אפרסק משומר מסונן
• 1 קופסה ג'לי בזק בטעם משמש

לציפוי:
• 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה 
• 1 קופסה אבקת אינסטנט פודינג וניל 
• 1 כוס חלב

עוגת גבינה משמשים או אפרסקים (צילום: פסקל פרץ-רובין)
עוגת גבינה משמשים או אפרסקים (צילום: פסקל פרץ-רובין)

אופן ההכנה:
שמים בקערה את הגבינה, השמנת החמוצה, החלמונים, סוכר הווניל, קליפת הלימון, הקמח ומחצית מכמות הסוכר. מערבבים לבלילה אחידה וחלקה. מקציפים את החלבונים במערבל חשמלי במהירות גבוהה. ברגע שנוצר קצף, מוסיפים באטיות ובהדרגה את הסוכר הנותר. מקציפים עד לקבלת קצף יציב.

מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים עד שלוש פעמים, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) ואופים כ־10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (170 מעלות) ואופים כ־40 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה.

מסדרים את חצאי המשמשים או האפרסקים על העוגה. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים על המשמשים בשכבה אחידה שתצפה את כל הפירות. 

לפני ההגשה משחררים את העוגה מדופנות התבנית בעזרת סכין ומכינים את ציפוי הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג והחלב במערבל חשמלי במהירות גבוהה, עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את דופנות העוגה בזילוף תלוליות או כוכבים צמודים בשכבה אחידה. את העוגה המצופה מאחסנים במקרר.

דרגת הקושי: בינונית
משך ההכנה: כשעתיים
סוג המנה: חלבית

למתכונים נוספים של פסקל