עוגת גבינה ייחודית ושקשוקה מפולפלת: המתכונים שאתם צריכים להכיר

בימים החמים האלו בחרתי להציע מתכונים מהירי הכנה למאכלים שהצבע הצהוב זורח מהם והם עושים שמח בלב

פסקל פרץ-רובין צילום: ללא
עוגת גבינת משמשים או אפרסקים
עוגת גבינת משמשים או אפרסקים | צילום: פסקל פרץ-רובין
5
גלריה

ריפדתי את המחבתות בעלי טורטייה, ובמקום לסיים את בישול השקשוקה על הכיריים, יצקתי את הרוטב המפולפל לתוך המחבתות המרופדות בעלי הטורטייה, הוספתי את הביצים וסיימתי את הבישול בתנור. התוצאה כאן לפניכם: הגשה שהיא כולה רושם וטעם. המתכון השני הוא להכנת עגבניות שרי עם שום, תימין ושמן זית, שנהדרות להגשה לצד כל מנה שתגישו.

אפשר להגיש אותן לצד לחמניות נתלשות רכות ואווריריות, שהן המתכון השלישי. הלחמניות הללו יכולות לחבק כל מאכל שתגישו איתן.  המתכון הרביעי הוא לעוגת גבינה אוורירית עם חצאי משמשים או אפרסקים וג׳לי משמש, המעניקים לה טעם נפלא ומרקם של גלידה, בדיוק מה שאנו צריכים ביום חם ולח. לגיוון אפשר תמיד לשנות את סוג הפרי ואת טעם הג׳לי, לפי טעמכם.

שקשוקה מפולפלת
שקשוקה מפולפלת | צילום: פסקל פרץ-רובין

מאדים מספר דקות עד שהירקות מתרככים באופן אחיד. מדי פעם מערבבים. מתבלים במעט מלח. מבשלים 7־10 דקות. מוסיפים את הפלפלת החריפה ומבשלים עוד כמה דקות. מרפדים בטורטיות מחבתות אישיות שמתאימות לאפייה בתנור, מרססים קלות בתרסיס שמן הזית. מחלקים את רוטב השקשוקה בין המחבתות ומשטחים את הרוטב על הטורטיות.

פותחים את הביצים ומטילים אותן למרכז הרוטב הנתון במחבת עם הטורטייה. מבליעים בכף את החלבונים לתוך הרוטב, ומשתדלים לשמור את החלמונים בשלמותם. מכניסים את המחבתות עם הטורטייה והשקשוקה לתנור שחומם מראש לחום בינוני. אופים 5־10 דקות, עד שהביצים נקרשות קלות והטורטיות משחימות מעט. מוציאים מהתנור ומגישים מיד לצד לחם טרי.

מכסים את עגבניות השרי בנייר אפייה ומעליו סוגרים ברדיד אלומיניום. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני־גבוה (180־190 מעלות) ואופים כ־20 דקות עד שהעגבניות מתרככות. יש להיזהר לא לבשל אותן יתר על המידה, שלא יהפכו לרכות וסמרטוטיות מדי. מגישים מיד לשולחן.

עגבניות שרי בתימין
עגבניות שרי בתימין | צילום: פסקל פרץ-רובין

מסדרים את הלחמניות בתבנית משומנת, כשהן צמודות וחופפות זו לזו. מניחים במקום חמים להתפחה במשך כרבע שעה. מברישים היטב ובעדינות את הלחמניות בביצה הטרופה.

לחמניות מחוברות
לחמניות מחוברות | צילום: פסקל פרץ-רובין
עוגת גבינה משמשים או אפרסקים
עוגת גבינה משמשים או אפרסקים | צילום: פסקל פרץ-רובין

מוסיפים את הקצף לבלילה בהדרגה, בשתיים עד שלוש פעמים, ומקפלים פנימה בעדינות לאחר כל הוספה. יוצקים את בלילת הבצק לתבנית. מכניסים לתנור שחומם מראש לחום גבוה (200 מעלות) ואופים כ־10 דקות. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (170 מעלות) ואופים כ־40 דקות נוספות, עד שקיסם הננעץ במרכזה יוצא נקי ויבש. מצננים את העוגה.

מסדרים את חצאי המשמשים או האפרסקים על העוגה. מכינים את הג'לי לפי הוראות היצרן. כשהג'לי מתחיל להיקרש יוצקים על המשמשים בשכבה אחידה שתצפה את כל הפירות.

לפני ההגשה משחררים את העוגה מדופנות התבנית בעזרת סכין ומכינים את ציפוי הקצפת: מקציפים את השמנת המתוקה, האינסטנט פודינג והחלב במערבל חשמלי במהירות גבוהה, עד לקבלת קרם אחיד וחלק. מעבירים לשקית זילוף עם צנתר משונן ומעטרים את דופנות העוגה בזילוף תלוליות או כוכבים צמודים בשכבה אחידה. את העוגה המצופה מאחסנים במקרר.

תגיות:
מתכונים
/
אוכל
פיקוד העורף לוגוהתרעות פיקוד העורף